Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

De eredivisie bij de mannen en vrouwen zijn in de play-offs om de landstitel toe aan de halve finales. Bij de mannen treffen GZC Donk en UZSC elkaar. Wie gaan er door naar de strijd om het landskampioenschap? De mannen spelen dan op 25, 26 mei en eventueel 2 juni. De vrouwen zijn 31 mei, 1 en eventueel 2 juni aan de beurt.

Oplossing

,,Ik verwacht een moeilijke wedstrijd met twee ploegen die goed kunnen waterpoloën. UZSC is een team met goede schutters en een duidelijk verdedigend plan. Aan ons de taak om daar een oplossing voor te vinden‘’, aldus de Goudse coach Ingmar Veenhuis.

Aan de Utrechtse kant is coach Hans van Zeeland realistisch: ,,Laten we, aan de hand van de competitie-eindstand en individuele kwaliteiten van de spelers, duidelijk zijn dat DONK de favoriet is dit weekend. Daar komt dan nog bij dat Ikkei een acute blindedarmoperatie heeft moeten ondergaan en dus niet meedoet. Dan is onze underdog positie helemaal verklaard. Aan de andere kant hebben we twee keer tegen ZPC AMERSFOORT geweldig teamwork laten zien wat ons vertrouwen geeft in dit weekend. Er is een seizoen lang erg hard gewerkt. Dan wil je dat met goede wedstrijden afsluiten. Daar gaan we dus voor!.’’ 

De andere halve finale gaat tussen ZV De Zaan en Het Ravijn.

Spelschema mannen

17 mei
20.00 uur GZC Donk – UZSC
Scheidsrechters: Evers, Gransjean | V.d. Brink

21.00 uur ZV De Zaan – Het Ravijn LIVESTREAM 
Scheidsrechters: Bijeman, Sap | Bervoets

18 mei
21u00 UZSC – GZC Donk
19.15 uur Het Ravijn – ZV De Zaan
Scheidsrechters worden na afloop van de voorgaande wedstrijd bekend gemaakt

19 mei
16.00 uur ZV De Zaan – Het Ravijn
16.00 uur GZC Donk – UZSC


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.