Nog even wachten

Vol goede moed trokken de supporters van ONA afgelopen zaterdagmiddag met bussen naar Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag. De grote wens van ONA 1 was: hopen dat naaste ‘concurrent’ GSC ESDO zich die middag verslikt in Wanica Star en zelf winnen van Quick.

Het restaurant om het kampioenschap in de 5e klasse B te vieren was al gereserveerd begreep ik. Maar helaas kwamen beide wensen niet uit. Maar rampzalig was de 2-0 nederlaag van ONA niet, want de voorsprong bedraagt nog zes punten. ONA moet nog even wachten. De wedstrijd tegen WIK is (tot opluchting) van het programma gehaald en hopelijk kan het kampioenschap nu op zaterdag 13 mei worden gevierd. Al met al, een kwestie van tijd.

Voor Olympia was het helaas al weken een kwestie van tijd. Zaterdag viel het doek voor de 1e klasser, nog voor de wedstrijd tegen koploper BOL was begonnen. Ook het sympathieke RVC ’33 uit Reeuwijk daalt af naar een lager niveau.

GSV toonde zaterdag veerkracht door tegen subtopper Perkouw verrassend gelijk te spelen, maar ontsnappen aan degradatie lijkt vrijwel kansloos. Het zou bovendien een beetje wrang zijn als stadgenoot Gouda in de stadsderby op 13 mei a.s. het laatste duwtje geeft. Maar zelfs dat is niet meer nodig als WDS op 9 mei een driepunter scoort tegen Stolwijk.

Ik was vrijdagavond in het Groenhovenbad om te kijken naar de verrichtingen van de mannen en de vrouwen van GZC DONK in de kwartfinales om het landskampioenschap waterpolo. De vrouwen maakten korte metten met De Ham. De  mannen hadden het even lastig tegen de regerend landskampioen Het Ravijn, maar hoefden ook zondag niet meer in actie te komen.

A.s. vrijdagavond verwacht ik spektakel in de halve finales. De vrouwen nemen het op tegen landskampioen Polar Bears. Zal lastig worden denk ik, maar ook een regerend landskampioen kan sneuvelen (sorry Ajax fans). Bij de mannen staat de streekderby tegen AZC uit Alphen aan den Rijn op de rol. Wedstrijden tussen deze teams staan vaak garant voor spektakel. Ik ben benieuwd. Ik kan haast niet wachten.

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.