De Goudse Waarden, Mirelle van Dijk
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Nog meer spijkerbroeken, zelfs uit Frankrijk

Van een verre buur (en goede vriend) moet je het hebben. Docent Eric Fardel heeft bij De Goudse Waarden Franse lessen verzorgd. Hij zorgt er nu voor dat het duurzame spijkerbroekenproject van De Goudse Waarden ook indruk maakt in Frankrijk.   

De scholengemeenschap Lycée François Villon in Beaugency in Frankrijk doet derhalve ook mee aan de spijkerbroekenactie! Donderdag kwam Eric de vele spijkerbroeken persoonlijk afgeven op de Goudse school. Ze haalden er zelfs de ’Val-de-Loire-krant’ al mee. En nu dus ZoGouds.nl.

Peter van Dijk, voorzitter van het College van Bestuur, nam de stapels spijkerbroeken van Eric Fardel in ontvangst.

goudse waarden spijkerbroeken frankrijk peter van dijk.jpg

Op de frontfoto flankeren en helpen Martijn Conradi en Margit Walraven Eric Fardel die in het bestelbusje zit.


Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs vandaag 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen vandaag 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Winkels vandaag 17:47

Actie bij opening ACTION: iedereen big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.