De Goudse Waarden, Mirelle van Dijk
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Nog meer spijkerbroeken, zelfs uit Frankrijk

Van een verre buur (en goede vriend) moet je het hebben. Docent Eric Fardel heeft bij De Goudse Waarden Franse lessen verzorgd. Hij zorgt er nu voor dat het duurzame spijkerbroekenproject van De Goudse Waarden ook indruk maakt in Frankrijk.   

De scholengemeenschap Lycée François Villon in Beaugency in Frankrijk doet derhalve ook mee aan de spijkerbroekenactie! Donderdag kwam Eric de vele spijkerbroeken persoonlijk afgeven op de Goudse school. Ze haalden er zelfs de ’Val-de-Loire-krant’ al mee. En nu dus ZoGouds.nl.

Peter van Dijk, voorzitter van het College van Bestuur, nam de stapels spijkerbroeken van Eric Fardel in ontvangst.

goudse waarden spijkerbroeken frankrijk peter van dijk.jpg

Op de frontfoto flankeren en helpen Martijn Conradi en Margit Walraven Eric Fardel die in het bestelbusje zit.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.