NS

NS komt met Goudse OV-feestfiets

Zuid-Holland heeft vanaf deze week een eigen OV-feestfiets, ontworpen door kunstenaar Daniël Roozendaal. Op de Zuid-Hollandse fiets staan het Binnenhof, het stadhuis van Gouda, de Erasmusbrug en de bibliotheek van de Technische Universiteit in Delft afgebeeld.

fiets ov feestfiets ns detail stadhuis gouda.jpg

Vijftiende verjaardag NS

De OV-fiets viert dit jaar de vijftiende verjaardag bij NS. Om dat te vieren is er voor iedere provincie een speciale OV-fiets ontworpen. De vijf Zuid-Hollandse fietsen zijn te vinden in Voorburg, Delft, Gouda en Leiden Centraal. 

NS ziet de vraag naar OV-fietsen nog jaarlijks stijgen. Reizigers maakten in 2023 maar liefst 5,9 miljoen ritten op de OV-fiets. Dat is een stijging van een half miljoen ten opzichte van 2022. Inmiddels zijn er 22.500 fietsen beschikbaar, verdeeld over 288 locaties.

Ritten

In Zuid-Holland werden vorig jaar meer dan 1 miljoen  ritten gemaakt met een OV-fiets. Vanaf station Rotterdam Centraal ruim 260.000 ritten, vanaf station Leiden Centraal bijna 250.000 ritten en vanaf station Delft ruim 168.000 ritten. Vanaf station Den Haag Mariahoeve werden het minst aantal ritten gemaakt namelijk bijna 700.

Nienke Kingma, binnen NS verantwoordelijk voor OV-fiets en fietsenstallingen in de regio Zuid-Holland: “Het is mooi om te zien hoe reizigers de OV-fiets omarmt hebben. Ook onze collega’s in de stallingen werken met veel trots aan de OV-fietsen. Het is extra leuk dat Zuid-Holland nu een speciale OV-fiets heeft. Ik ben heel benieuwd of reizigers alle elementen die staan afgebeeld op de fiets herkennen?”

Reizigers kunnen van 5 april tot en met 28 juni 2024 meedoen aan een winactie waarmee ze kans maken op een grote, gesigneerde artprint van een provincie of een Museumkaart.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.