Fredy E. Wubben
Advertorial Exposities

Nu te zien in Kunstuitleen Gouda: Expo Fredy E. Wubben, sculpturen van glas

Beeldhouwster Fredy Wubben, de ‘grande dame’ onder onze kunstenaars, stelt in mei en juni een groot aantal glasplastieken en bronzen ten toon in Kunstuitleen Gouda.

Vormen

De drijfveer van Wubben is haar allesomvattende “verwondering van het bestaan”. Ze speelt met vormen en is kampioen in het combineren van verschillende materialen.

Ooit begonnen met bronzen beelden, waaraan zij ook glas of andere materialen toevoegde, vervaardigt zij nu vooral glasobjecten in combinatie met een metalen element. Hoewel haar oeuvre ook een serieuze ondertoon heeft, hebben de intens gekleurde glasplastieken een hele positieve, zonnige uitstraling, als ode aan het ontstaan van leven!

Spanje

Fredy Wubben is opgeleid aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Ze woont een groot deel van het jaar in Spanje, waar ook de glazen kunstwerken worden geblazen.

De expositie is van 11 mei tot en met 29 juni te zien in Kunstuitleen Gouda.

Kunstuitleen Gouda ligt aan de Blekerssingel 40 en is open op woensdag en vrijdag van 13-16 uur en op zaterdag van 11-16 uur. Zie ook www.kunstuitleengouda.nl.

Foto: Fredy Wubben, Vijf sculpturen, geblazen glas en brons, hoogte tussen 12 en 15 cm.

 

 


Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.