Oasen Drinkwater

Oasen viert Kraanwaterdag op Casimirschool

Op woensdag 27 september is het Nationale Kraanwaterdag. Oasen viert de dag dit jaar op de Casimirschool.

Waterbewustzijn

Tijdens Kraanwaterdag zetten drinkwaterbedrijven zich in om het waterbewustzijn te verhogen. Niet alleen door middel van campagnes voor volwassen en bedrijven, het is juist ook belangrijk dat kinderen leren hoe je op school en thuis slim kan omgaan met kraanwater. Bijvoorbeeld door korter te douchen, of de kleine knop te gebruiken op het toilet.

Veel scholen en bso’s zien kraanwater als duurzaam en gezond alternatief voor zoete drankjes. Dit blijkt ook uit het aantal watertappunten dat jaarlijks wordt geplaatst op speelpleinen en het groeiend aantal scholen en bso’s dat kraanwaterbeleid heeft.

De drinkwaterbedrijven hebben de ambitie om de drinkwaterconsumptie van kinderen te verdubbelen van gemiddeld 2 naar 4 glazen per dag. Tegelijkertijd willen de drinkwaterbedrijven kinderen meer bewust maken dat drinkwater uit de kraan minder vanzelfsprekend is dan het lijkt. Het wordt voor drinkwaterbedrijven steeds moeilijker om te voldoen aan de vraag naar drinkwater.

Feestelijke start

Nationale Kraanwaterdag 2023 gaat woensdagochtend 27 september om 8u45 feestelijk van start bij Casimirschool Gouda op de Groeneweg 27. Oasen Teammanager Kim Coates zal leerlingen van de school twee nieuwe watertappunten aanbieden, 1 voor de onderbouw en 1 voor de bovenbouw. De leerlingen krijgen deze ochtend bidons uitgereikt die ze kunnen vullen bij een waterbar en een waterwand. Ook laten monteurs van het drinkwaterbedrijf met een testopstelling op het schoolplein zien hoe je een wateraansluiting maakt. Daarnaast worden er aan groep 6,7 en 8 gastlessen gegeven over hoe ons drinkwater gemaakt wordt.

Over Nationale Kraanwaterdag

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde leefstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren alle Nederlandse drinkwaterbedrijven, ondersteund door vele partners waaronder Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht en Gezonde School, jaarlijks gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.