Groene Hart Ziekenhuis

OK-teams GHZ maken efficiencyslag door nieuwe technologie

Nog beter samenwerken in de operatiekamer, nauwkeurig analyseren wat er tijdens een operatie gebeurt én minder onnodig afval. Met het nieuwe Surgical Process Institute-programma (SPI) van Johnson & Johnson kan dat. Het Groene Hart Ziekenhuis mag deze technologie vanaf deze week als eerste ziekenhuis in Nederland als pilot inzetten.

Met deze technologie werken alle OK-teams en chirurgen op dezelfde, datagedreven, efficiënte en veilige manier.  Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt! Door data van grote aantallen ingrepen te analyseren kunnen de specialisten de werkwijze aanpassen als dat nodig is. Ook zien ze dan beter waar verbetering mogelijk is, bijvoorbeeld door de planning te optimaliseren door te kijken naar de daadwerkelijk gemeten operatietijden.

SPI helpt om de protocollen nauwlettend te volgen en er zo voor te zorgen dat operaties volgens de gewenste stappen verlopen. Hierdoor werkt het GHZ zo efficiënt mogelijk. Bij tijdswinst kan het bijvoorbeeld zijn dat de patiënt korter onder narcose hoeft. Daarnaast hebben chirurgen vaak een eigen werkwijze of een voorkeur voor het gebruik van bepaalde medische instrumenten. SPI houdt hier rekening mee zodat alleen de benodigde instrumenten worden opengemaakt en onnodig afval voorkomen wordt.

Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt! De afgelopen periode zijn de OK-teams van het GHZ getraind in het gebruik van deze technologie en werkt het GHZ in de OK bij een selectie van ingrepen met deze nieuwe technologie.

Met deze technologie werken alle OK-teams en chirurgen op dezelfde, datagedreven, efficiënte en veilige manier. Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.