Groene Hart Ziekenhuis

OK-teams GHZ maken efficiencyslag door nieuwe technologie

Nog beter samenwerken in de operatiekamer, nauwkeurig analyseren wat er tijdens een operatie gebeurt én minder onnodig afval. Met het nieuwe Surgical Process Institute-programma (SPI) van Johnson & Johnson kan dat. Het Groene Hart Ziekenhuis mag deze technologie vanaf deze week als eerste ziekenhuis in Nederland als pilot inzetten.

Met deze technologie werken alle OK-teams en chirurgen op dezelfde, datagedreven, efficiënte en veilige manier.  Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt! Door data van grote aantallen ingrepen te analyseren kunnen de specialisten de werkwijze aanpassen als dat nodig is. Ook zien ze dan beter waar verbetering mogelijk is, bijvoorbeeld door de planning te optimaliseren door te kijken naar de daadwerkelijk gemeten operatietijden.

SPI helpt om de protocollen nauwlettend te volgen en er zo voor te zorgen dat operaties volgens de gewenste stappen verlopen. Hierdoor werkt het GHZ zo efficiënt mogelijk. Bij tijdswinst kan het bijvoorbeeld zijn dat de patiënt korter onder narcose hoeft. Daarnaast hebben chirurgen vaak een eigen werkwijze of een voorkeur voor het gebruik van bepaalde medische instrumenten. SPI houdt hier rekening mee zodat alleen de benodigde instrumenten worden opengemaakt en onnodig afval voorkomen wordt.

Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt! De afgelopen periode zijn de OK-teams van het GHZ getraind in het gebruik van deze technologie en werkt het GHZ in de OK bij een selectie van ingrepen met deze nieuwe technologie.

Met deze technologie werken alle OK-teams en chirurgen op dezelfde, datagedreven, efficiënte en veilige manier. Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.