Mozaiek Wonen

Onderhoud en Isoleren

Mijn voornemen is om deze winter de verwarming niet hoger te zetten dan 19 graden. Want ook ik maak me zorgen over de stijgende energieprijzen, vooral voor onze huurders. Hoe moet dat nu deze winter en wat kunnen wij als woningcorporatie doen?

Mozaïek Wonen liep gelukkig vooruit op de landelijke afspraken die gemaakt zijn. Dat realiseerde ik me weer toen ik deze week sprak met mijn collega John van Zuilen, assetmanager bij ons. Hij vertelde me dat isoleren het toverwoord is. Goed isoleren draagt direct bij aan het terugdringen van die energierekening. En: het is ook echt nodig zodat woningen geschikt zijn om van het gas af te stappen.

John: ‘Daarom investeren wij de komende jaren fors in onze woningen. Dit doen we op logische momenten. We combineren bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden met het aanbrengen van isolatieglas of met het isoleren van gevels, vloeren of daken. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met de leeftijd van de woningen zodat woningen met de minste isolatie als eerste aan de beurt komen.’ Dat doet John natuurlijk niet alleen. Dit is een puzzel die hij samen met zijn collega’s van de rayons, vastgoed en onderhoud legt.

Dit gesprek had ik echt even nodig, want we doen er echt alles aan! En wat John, ik en alle andere collega’s van Mozaïek het mooiste vinden…  Al die isolerende maatregelen doen we altijd al zonder huurverhoging. En nog mooier is dat deze afspraak nu ook is gemaakt met de overheid en alle woningcorporaties in Nederland.

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.