Mozaiek Wonen

Onderhoud en Isoleren

Mijn voornemen is om deze winter de verwarming niet hoger te zetten dan 19 graden. Want ook ik maak me zorgen over de stijgende energieprijzen, vooral voor onze huurders. Hoe moet dat nu deze winter en wat kunnen wij als woningcorporatie doen?

Mozaïek Wonen liep gelukkig vooruit op de landelijke afspraken die gemaakt zijn. Dat realiseerde ik me weer toen ik deze week sprak met mijn collega John van Zuilen, assetmanager bij ons. Hij vertelde me dat isoleren het toverwoord is. Goed isoleren draagt direct bij aan het terugdringen van die energierekening. En: het is ook echt nodig zodat woningen geschikt zijn om van het gas af te stappen.

John: ‘Daarom investeren wij de komende jaren fors in onze woningen. Dit doen we op logische momenten. We combineren bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden met het aanbrengen van isolatieglas of met het isoleren van gevels, vloeren of daken. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met de leeftijd van de woningen zodat woningen met de minste isolatie als eerste aan de beurt komen.’ Dat doet John natuurlijk niet alleen. Dit is een puzzel die hij samen met zijn collega’s van de rayons, vastgoed en onderhoud legt.

Dit gesprek had ik echt even nodig, want we doen er echt alles aan! En wat John, ik en alle andere collega’s van Mozaïek het mooiste vinden…  Al die isolerende maatregelen doen we altijd al zonder huurverhoging. En nog mooier is dat deze afspraak nu ook is gemaakt met de overheid en alle woningcorporaties in Nederland.

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.