Patrick Meijboom Fotografie
Advertorial Fairtrade Gouda

Ondernemers hebben oog voor duurzaamheid

Goudse ondernemers werken samen met Fairtrade Gouda mee aan de verbetering van de duurzaamheid van hun bedrijven. Om dat te bereiken, is het de bedoeling dat wordt gemeten wat ondernemingen op dit moment al doen aan verhoging van die duurzaamheid.

Nul-meting

Daarom wordt een zogeheten ‘nul-meting’ gehouden, een duurzaamheidsmonitor. Inmiddels hebben zo’n 15 bedrijven zich aangemeld voor die nul-meting, maar dat aantal kan in de komende weken nog wel groeien.

Een nul-meting houdt in, dat bekeken wordt wat ondernemingen op dit moment al doen aan duurzaamheid. Voorbeelden daarvan zijn: beperken van bedrijfsafval, gebruik van mokken in plaats van wegwerpbekers, afvalscheiding, aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken aan CO2-reductie.

Over ongeveer een jaar zal een nieuwe meting worden gedaan om te zien of bedrijven erop vooruit zijn gegaan. Op deze manier wordt duidelijk wat het bedrijfsleven doet om de klimaatdoelen te bereiken, de zogeheten SDG’s (Sustainable Development Goals).


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.