Ook in Pijpenburg vieren we carnaval

Vandaag barst het grote carnavalsfeest weer los! Van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 13 februari halen mensen hun mooiste kostuums uit de kast, en zullen de straten worden gevuld met de mooiste optochten, creatieve kostuums, en aanstekelijke deuntjes. Ook Gouwenaars zijn van de partij. We vieren zelfs Carnaval in onze stad - omgedoopt tot Pijpenburg - met onze eigen Carnavals Vereniging de Marktzotten.

Meer plekken

Voorheen was carnaval voornamelijk een festiviteit in het zuiden van het land, met 's-Hertogenbosch als centraal punt. Tegenwoordig wordt het echter ook op meer plekken in het land gevierd. Oorspronkelijk bedoeld als uitbundig feest vóór de vastenperiode, wordt carnaval nu vooral gevierd zonder veel aandacht voor het vasten.

Of je nu een doorgewinterde feestganger bent of voor het eerst meedoet, carnaval verwelkomt iedereen met open armen. Hoe vier jij carnaval dit jaar? Alaaf! 

Ook in Gouda

Komend weekeinde is het ook in Gouda weer tijd voor carnaval, zij het op kleine schaal. Gouda wordt dit weekend weer omgedoopt in Pijpenburg.

Vrijdagavond is er een leuke kapellenavond in de Kaasbar (voorheen de Tapperij). Deze avond wordt georganiseerd door de WildeBRAZZ uit Gouda en zij hebben dit keer de Waaghalzen (Gouda) en de Nu je er toch Band (Nieuw Vennep) uitgenodigd. Aanvang 20u30.

Zaterdagavond is het Groot Carnaval bij de Carnavalsvereniging de Marktzotten in de Theaterbakkerij. Aanvang 20u30.

Zondag 11 februari is het Familiemiddag in De Theaterbakkerheij. Aanvang 14u00. En 's avonds carnavalsavond in Cafeetje Heeeurlijk, vanaf 20u30.

Maandag gaan de Goudse carnavalvierder Dweilen in Cafeetje Heeeurlijk. Dat feest begint maandag 12 februari om 20u30.

Dinsdagavond is het Slotbal bij Carnavalsvereniging de Marktzotten in De Theaterbakkerheij. Aanvang 20u11.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.