Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Op deze adressen kun je (frituur)vet en keukenolie inleveren

Lekker koken met de kerst en oliebollen bakken met Oud op Nieuw? Spoel het overgebleven vet niet weg via het putje van de wasbak. Veeg het vet uit de pan en giet het frituurvet terug in de verpakking. Gooi het keukenpapiertje in de gft-bak en breng het frituurvet naar een inzamelpunt bij jou in de buurt!

Heb je oliebollen gebakken voor oud-en-nieuw? Lever dan je gebruikte frituurvet en olie in gesloten verpakking in de volgende inleverpunten: Coop – Gouda, GZC Donk – Tobbepad 2, Hoogvliet – Gouda, Hoogvliet – Nieuwe Gouwe, Hoogvliet – Plataanstraat, Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, Mozaiek Wonen, Plus Paul Schipper en Ruiterclub Bloemendaal.

Kinderboerderij Goudse Hofsteden krijgt een financiële bijdragen voor het inzamelen. Ook bij steeds meer supermarkten en sportclubs, staat een gele of blauwe container: deze zijn speciaal voor vet.

Zo werkt het

Op de kinderboerderij wordt frituurvet en olie ingezameld. Dit wordt vervolgens opgehaald om te worden gerecycled tot biobrandstoffen en krijgt zo een duurzaam tweede leven. 1 Fles gebruikt frituurvet levert 1 liter biodiesel op.

Je steunt met het inleveren ook de kinderboerderij: de kinderboerderij ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde vet.

Het inleveren is heel eenvoudig, bewaar de lege verpakking van het frituurvet. Giet het gebruikte frituurvet of olie in de verpakking en lever het in op kinderboerderij  De Goudse Hofsteden.

Voor meer informatie:

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
Bloemendaalseweg 34a
2804 AB Gouda
0182-514219
www.kinderboerderijgouda.nl


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 19:33

Spoorstraat voor laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00. 

Voetbal vandaag 19:20

Jodan Boys VR1 verdedigt koppositie tegen Ter Leede VR2

Jodan Boys VR1 speelt zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Ter Leede VR2. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Jodan Boys VR1 drie verliespunten minder dan Be Quick VR1, Saestum VR2 en Reiger Boys VR1. De strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open en het zullen spannende weken worden.

Advertorial Festival vandaag 19:09

Kom jij ook naar Gouds Bierfestival in Burgerhal Stadhuis?

Gouda Bierstad houdt op zondag 21 april haar tweede bierfestival in de Burgerhal van het Stadhuis. Heb jij al een kaartje? De kaarten kosten € 25,-. Hiervoor krijg je vier muntjes en een Gouda Bierstad proefglas.

Ontmoetingsplaats vandaag 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Theater vandaag 18:47

Dit is het programma van De Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Advertorial Onderwijs vandaag 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.