Op een mooie Pinksterdag

We boffen toch maar weer met het weer. 'Op een mooie Pinksterdag', uit de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink: wie kent het nummer niet.

Op eerste pinksterdag begint de dag droog, maar in de middag kunnen vooral in het binnenland een aantal buien ontstaan. Het wordt 17 graden aan de kust tot 21 graden in het zuidoosten.

Tweede pinksterdag wordt de beste dag van het weekend. Op veel plekken blijft het lange tijd droog. Er kan in het zuiden en oosten van het land in de middag en avond nog een bui vallen. Maar volgens sommige voorspellingen kan het ook droog blijven op maandag. Het wordt 17 tot 21 graden.

Na Pinksteren wordt het zonnig en laat de temperatuur een stijgende tendens zien. Bij een zwakke tot matig noordoostenwind, later oostenwind stijgt de maximumtemperatuur naar een zomerse waarde van om en nabij 25°C op donderdag, vrijdag en zaterdag. 

De Goudse Hofsteden(dagen)

Het weer ziet er ook goed uit voor de Hofstedendagen op zaterdag 25 en zondag 26 mei. De “Weerclub Gouda” is op beide dagen te bezoeken op het Weerplein van de kinderboerderij De Goudse Hofsteden tussen 11u00 en 16u00.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.