Advertorial Theater

Open call voor makers van Theaterdelta Zuid-Holland

Nieuwe makers die bezig zijn met theater, muziek, dans, kunst, performance, spoken word of combinaties daarvan worden opgeroepen mee te doen aan de Open call voor makers van Theaterdelta Zuid-Holland. Vanaf 13 mei 2024 tot en met 31 juli kunnen makers zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een ontwikkeltraject dat door het samenwerkingsverband van Kunstmin Dordrecht, de Goudse Schouwburg en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal wordt gerealiseerd.  

Speerpunt

Talentontwikkeling is een speerpunt van de Theaterdelta. De Open call voor makers is specifiek bedoeld voor nieuw talent dat een binding heeft met een van de drie steden of de provincie en dat zich ook wil verbinden aan andere relevante maatschappelijke organisaties in deze steden.

Tineke Maas, directeur Goudse Schouwburg: “Nieuw talent willen we koesteren. Sterker nog, we moeten onze kennis inzetten om dit talent verder te brengen, om het een podium te bieden, ‘vlieguren’ te laten maken. Vandaar deze Open Call’.

Nieuwe makers

De drie theaters stellen hun kennis ter beschikking van het talent. Dat betekent coaching op gebied van artistieke inhoud, marketing om te bouwen aan eigen publiek, gebruik van technische mogelijkheden en het meedenken over de zakelijke aspecten van de makerspraktijk van nu. Ook bieden de theaters repetitie- en presentatieruimte. De insteek is om een duurzame relatie met de nieuwe makers op te bouwen, maar wel met het doel om makers uiteindelijk op eigen benen te laten staan.   

Geïnteresseerde makers kunnen zich tot uiterlijk 31 juli 2024 aanmelden via www.theaterdelta.nl

De programmeurs van de drie theaters gaan na aanmelding van de makers in gesprek met hen aangemelde makers en maken de uiteindelijke keuze.   

theaters samenwerking convenant tekenen.jpeg

Over Theaterdelta Zuid-Holland  
 Kunstmin Dordrecht, de Goudse Schouwburg en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaalwerken samen onder de naam Theaterdelta Zuid-Holland. Hierbij willen deze schouwburgen een verdere stap zetten in hun ambitie naar eigentijdse podia. Podia waar verhalen van nu worden verteld, ingebed in een stevige lokale verankering. 

We zetten ons in voor onderlinge verbondenheid met als belangrijkste doelstelling de nieuwe generatie meer te betrekken en te laten participeren bij onze podia. We zoeken duurzame samenwerking die beklijft op de langere termijn. De drie schouwburgen, de makers in onze regio en de betrokken bestuurders van gemeenten en provincie vormen een netwerk om met elkaar kunst en cultuur in de steden meer zichtbaar te maken.

Wat ons bindt is de overtuiging dat we met onze kennis, productiekracht en de wil tot vernieuwing samen een grote stap naar een hernieuwd cultureel speelveld kunnen zetten. Theaterdelta Zuid-Holland is voor ons een innovatieve manier van samenwerken waarin we onze krachten bundelen. Provincie Zuid-Holland, de drie betreffende gemeenten, het Cultuurfonds afdeling Zuid-Holland en Kunstgebouw ondersteunen ons hierbij.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.