Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Onderwijs

Open Huis bij De Goudse Waarden, kom kijken in nieuw gebouw

De Goudse Waarden houdt op vrijdag 3 februari een open huis voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Van 18u30 tot 20u30 ben je van harte welkom om te komen kijken, doen, maken, onderzoeken en al je vragen over de school te stellen. Kom meteen kijken in het nieuwe gebouw van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat 105.  

dgw open huis 3 feb. 2023.jpg

Ontdekkingsreis

Een goede keuze voor een school is belangrijk. De Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden helpt je graag bij deze ontdekkingsreis zodat jij daarna zelf kunt kiezen. De school zet hiervoor de deuren op 3 februari wagenwijd open.

Open huis, 3 februari, 18u30-20u30

Praktijkonderwijs: H.J. Nederhorststraat 2
Vmbo: Kanaalstraat 31
Mavo, havo, vwo: Heemskerkstraat 105
Als je de locatie Heemskerkstraat wilt bezoeken, meld je dan tevoren aan via de site. Zo spreidt de school de drukte en kun jij in alle rust de sfeer proeven.

dgw opening gebouw leerlingen voor pand klein.jpg

Het nieuwe gebouw

Met ingang van 10 januari zijn de mavo-, havo- en vwo-leerlingen gestart in het nieuwe gebouw. ”Het is een uniek modern schoolgebouw geworden waar onze leerlingen nu al fijn vertoeven”, aldus rector Peter van Dijk. ”In het gebouw vind je een collegezaal, mediatheken, ruimtes voor kunst en muziek met geluidsstudio’s, een BiNaS-lab en eigen werkplekken. Er is veel licht, veel ruimte, het is erg overzichtelijk. De aula heeft met openslaande deuren een directe verbinding met het schoolplein. Leuk om te zien dat onze leerlingen zich zo snel thuis voelen.”

Op 3 februari is er tijdens het open huis, en op 7 maart tijdens de officiële opening gelegenheid om dit unieke schoolgebouw aan de Heemskerkstraat 105 te bezoeken.

dgw futere collage.jpg

Nieuw! NXT en Future

Ook kun je kennismaken met de nieuwste programma’s van De Goudse Waarden. De mavo-, havo- en vwo-leerlingen volgen vrijdags geen lessen, maar NXT. Dit is een dag waarop je keuzeprojecten doet en veel praktijk. De leerlingen op het vmbo kunnen kiezen voor het futuristische profiel Future, waarin je problemen van de toekomst leert oplossen.

Over De Goudse Waarden

De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent ook dat iedereen op de school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Leerlingen mogen zelf hun weg bepalen. De docenten inspireren en helpen daarbij. Je ontdekt meer over jezelf maar je ontwikkelt ook je kennis en je vaardigheden. Ook daar waar jouw interesse ligt of waar jij goed in bent. De Goudse Waarden helpt jou groeien!


Meer nieuws

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 08:36

Feestelijke opening varkensstal en jubileumjaar kinderboerderij

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar! Dit laten ze daar niet ongemerkt voorbij gaan. Ze openden het jubileumjaar afgelopen zondag met de opening van de varkensstal door  Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel.  In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht. 

Advertorial Theater vandaag 08:24

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.