Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Openbaar vervoer op de schop: meer bussen per uur en betere aansluiting op treinen

QBuzz neemt vanaf december - voor de komende dertien jaar - het busvervoer in de regio's Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn en Gouda over van Arriva. De busmaatschappij spreekt zelf van een 'ongekende groei van het vervoersaanbod'. Wat gaat er allemaal veranderen?

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van Qbuzz is dat bussen vaker per uur rijden dan nu het geval is. Met als doel dat het busvervoer beter aansluit op de treinen die rijden.
 
Welke nieuwe buslijnen er volgend jaar gaan rijden in het Goudse en de Goudse regio lees je hieronder:
 
Streekvervoer rond Gouda, Waddinxveen en Zuidplas
  • Lijn 1: Station Gouda - Plaswijck (lusroute, overstap niet meer nodig, ieder half uur)
  • Lijn 3: Station Gouda - Goverwelle (ieder half uur)
  • Lijn 4: Plaswijck - Station Gouda (lusroute, overstap niet nodig, ieder half uur)
QBuzz: 'In Zuidplas wijzigen wij het vervoeraanbod op lijn 175 en op de verschillende Qliners. Lijn 175 gaat minder vaak rijden. Tussen Gouda en Waddinxveen gaan meer bussen per uur rijden in de spitsuren, waarbij we de oude haltes in Coenecoop weer in gebruik nemen. Tussen Waddinxveen en Zoetermeer rijden in de daluren weer bussen en op lijn 383 verdubbelen we in de spits het aantal reismogelijkheden van en naar Den Haag. De Goudse stadsdienst brengen wij weer op een aantrekkelijk niveau. Alle lijnen gaan elk half uur rijden op alle dagen van de week, waarbij we reizigers uit de Plaswijck voortaan een doorgaande verbinding bieden naar het centrum.'

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.