De Zeugstraat stond afgelopen weekend letterlijk in het teken van wereldse smaken. Met de feestelijke opening van De Surinaamse Tafel kwamen nieuwsgierige Gouwenaars én foodies van buiten de stad samen. Binnen vulde de geur van masala, bara’s en verse roti de ruimte – alsof je even in Paramaribo belandde.
Culinaire verrassing
De komst van De Surinaamse Tafel past helemaal bij Gouda als stad van diversiteit. Met meer dan honderd nationaliteiten vind je er op bijna elke hoek van de straat een culinaire verrassing: van Marokkaanse koekjes op de Raam tot Thaise curry’s op de Tiendeweg en injera op de Groenendaal.
En er staat nog meer op de agenda: in oktober viert Gouda voor het eerst Diwali, het Indiase lichtjesfeest. Verwacht dans, muziek, eten en vooral veel verbinding.
Kruispunt van culturen
Binnenkort opent in het voormalige pand van Dopia aan de Sint Anthoniestraat l’Angolo Divino, een delicatessenwinkel met Italiaanse specialiteiten.
Met zulke initiatieven laat Gouda zien dat de stad niet alleen kaas ademt, maar ook een bruisend kruispunt van culturen is.