Advertorial Filmhuis Gouda

Openluchtfilm Casablanca Beats in tuin Museum Gouda

In de Museumtuin van Museum Gouda is vrijdag 15 september, vanaf 20u00, de openluchtvoorstelling met de Marokkaanse muzikale film CASABLANCA BEATS. Die laat zien hoe muziek het leven van jongeren kan veranderen. Hiphop helpt hen zichzelf en hun passies te ontdekken in Casablanca. De entree is gratis. 

Alle cultuurinstellingen van Gouda vieren het weekend van donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 september de opening van het culturele seizoen met het nieuwe festival ‘De Verwondering’. Met theater, muziek, zang en dans op straat, én met een filmvoorstelling in de openlucht: het Filmhuis vertoont vrijdagavond 15 september vanaf 20u00 in samenwerking met Museum Gouda in de prachtige Museumtuin de Marokkaanse muzikale film CASABLANCA BEATS, onder de sterrenhemel! – ijs en weder dienende natuurlijk.  Gratis entree. Bij slecht weer vindt deze voorstelling plaats in het Filmhuis. Houd de website filmhuisgouda.nl in de gaten.

museum tuin movie lichten sfeer.jpg

De tentoonstelling De Mix Nederland | Bnadem in het museum is die dag vanaf 17.00u tot aanvang van de film gratis te bezoeken. Daarin zijn foto's te zien van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Gouda, in de jaren zeventig geschoten door Robert de Hartogh en nu, bijna vijftig jaar later, door Khalid Amakran (1991), zoon van een arbeidsmigrant uit die tijd.

In CASABLANCA BEATS is Anas een voormalige rapper die gaat werken als docent in een cultureel centrum in een volkswijk van Casablanca. Hij vertelt zijn leerlingen over de veranderingen die hiphop teweeg bracht in Amerika. Aangemoedigd door Anas leren de jongeren hun eigen ervaringen in muziek en tekst uit te drukken.

Online meer info over Festival De Verwondering en over de ‘Marokkaans-Nederlandse’ tentoonstelling De Mix Nederland | Bnadem in Museum Gouda.


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.