Remko Smit

Oranje waterpoloërs O19 eindigen als 9de op EJK

Jong Oranje sloot het EJK O.19 in Podgorica zaterdag af met een negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de hoogst haalbare positie van het talentvolle waterpoloteam, met drie vertegenwoordigers van GZC Donk, na de uitschakeling door Duitsland op woensdag.  

Na de nederlaag in de kruiswedstrijd tegen de Oosterburen, restten de wedstrijden om de negende plek. Oranje deed tegen Frankrijk en Malta wat het moest doen en sloot op die manier hun EJK toch met opgeheven hoofd af.

In de poule speelde Nederland ook al tegen Malta. Toen had Oranje een stuk meer moeite met de eilandbewoners dan in de slotwedstrijd, al zag het daar in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Pas halverwege de tweede periode sloeg de ploeg van Johan Aantjes een gaatje (5-3). In een sterke derde periode bereidde Jong Oranje de voorsprong uit naar 9-4. Thijmen Karel, Jens Wijgers, Mart van der Weijden en Tim Ketelaars voerden in de laatste periode de productie verder op. De twee late goals van Malta waren alleen voor de statistieken.

waterpolo ejk jimmy tijs mart sept. 2022.jpg

Jimmy Sjardijn, Tijs Schouwerwou en Mart van der Weijden van GZC Donk.

EJK Podgorica

Resultaten Nederland

Zaterdag 24 september
Nederland – Malta: 13-9 (1-1, 4-2, 4-1, 4-5).
Doelpunten Nederland: Mart van der Weijden 3, Jens Wijgers 2, Marnick Snel 2, Jimmy Sjardijn 2, Tim Ketelaars 1, Stan Meijn 1, Lars ten Broek 1, Thijmen Karel 1.

Donderdag 22 september
Nederland – Frankrijk: 15-7 (7-2, 4-2, 3-1, 1-2).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 6, Mart van der Weijden 4, Terrence Smit 2, Stan Meijn 1, Marnick Snel 1, Tijs Schouwerwou 1.

Woensdag 21 september
Nederland – Duitsland: 10-11 (3-2, 4-3, 2-4, 1-2).
Doelpunten Nederland: Mart van der Weijden 3, Jens Wijgers 2, Marnick Snel 2, Lars ten Broek 2, Tijs Schouwerwou 1.

Dinsdag 20 september
Nederland – Malta: 8-7 (2-4, 3-1, 2-1, 1-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Marnick Snel 2, Jimmy Sjardijn 1, Mart van der Weijden 1.

Maandag 19 september
Spanje – Nederland: 11-9 (3-3, 1-2, 4-3, 3-1).
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Mart van der Weijden 2, Jimmy Sjardijn 1, Lars ten Broek 1, Max Reijchard 1.

Zondag 18 september
Nederland – Tsjechië: 17-5 (5-2, 6-1, 3-1, 3-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Marnick Snel 3, Tijs Schouwerwou 2, Max Reijchard 2, David Voorvelt 1, Terrence Smit 1.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.