Oranje waterpoloërs strijdend ten onder tegen Spanje op EJK

Op het EJK in Podgorica (Montenegro) kwam Jong Oranje in de tweede poulewedstrijd net tekort tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. In een spannend duel werd het 11-9 voor de Spanjaarden. Voor Oranje komen de GZC Donk-waterpolospelers Jimmy Sjardijn, Tijs Schouwerwou en Mart van der Weijden (vlnr op de frontfoto).

Na de eerdere winst op Tsjechië (17-5) kreeg het team van jeugdbondscoach Johan Aantjes nu een ploeg van een ander kaliber tegenover zich. Spanje is een van de favorieten op dit EJK, maar daar trok Jong Oranje zich weinig van aan. De hele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij een extra glansrol was weggelegd voor Oranje-goalie Sander Berkenbosch. De keeper van Polar Bears was met recht een grote sta-in-de-weg voor Spanje. In de eerste periode keerde hij al twee strafworpen en ook in het vervolg hield hij zijn doel soms op verbazingwekkende manieren schoon. Het zorgde ervoor dat Nederland na een 2-0 en 3-1 achterstand kon terugkomen in de wedstrijd. Max Reijchard en Mart van der Weijden zorgden ervoor dat de eerste periode werd afgesloten met een 3-3 stand.

In de tweede periode trok Oranje dat sterke spel door. Marnick Snel zorgde voor een eerste Nederlandse voorsprong en Van der Weijden bracht de stand zelfs op 3-5. In de derde periode kwam Spanje echter weer langszij. Toch was het Nederland dat via Lars ten Broek, Jimmy Sjardijn en Jens Wijgers drie keer een voorsprong wist te nemen, maar even zo vaak trok Spanje de stand weer recht. Met een 8-8 stand startte de laatste periode. Met een temperamentvolle hoge pressing legde Spanje het Nederlandse spel lam. Twee doelpunten op rij zorgden voor een 10-8 achterstand. Inmiddels zaten Ten Broek en Tijs Schouwerwou met drie p’tjes op de kant, maar Snel deed een kleine twee minuten voor tijd nog wel wat terug. De 11-9 een minuut voor tijd kwam Oranje echter niet meer te boven.

Dinsdag speelt Jong Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Malta. Bij winst sluit Nederland de poulefase af op de tweede plaats en speelt het op woensdag een tussenronde tegen de nummer 3 van poule C, Griekenland of Duitsland. De wedstrijden zijn live te volgen via LEN TV.   

EJK Podgorica

Resultaten Nederland

Maandag 19 september
Spanje – Nederland: 11-9 (3-3, 1-2, 4-3, 3-1).
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Mart van der Weijden 2, Jimmy Sjardijn 1, Lars ten Broek 1, Max Reijchard 1.

Zondag 18 september
Nederland – Tsjechië: 17-5 (5-2, 6-1, 3-1, 3-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Marnick Snel 3, Tijs Schouwerwou 2, Max Reijchard 2, David Voorvelt 1, Terrence Smit 1.

Resterend programma

Dinsdag 20 september
16:20 uur Nederland – Malta

Woensdag 21 september
Tussenronde

Donderdag 22 september
Kwartfinale

Vrijdag 23 september
Halve finale

Zondag 25 september
Finale

De Nederlandse jongens onder de 19 jaar doen van 18 tot en met 25 september mee aan het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK). In Podgorica (Montenegro) speelt de ploeg van jeugdbondscoach Johan Aantjes in de poulefase tegen Tsjechië, Spanje en Malta. Er doen in totaal zestien landen mee aan dit EJK.

Afgelopen zondag won Jong Oranje nog het laatste voorbereidingstoernooi in Alphen aan den Rijn. De talenten wonnen van organisator AZC, landskampioen Het Ravijn en het Duitse ASC Duisburg.

De volgende spelers zijn geselecteerd voor het EJK: Sander Berkenbosch (Polar Bears), Lars ten Broek (Polar Bears), Thijmen Karel (ZPC Het Ravijn), Tim Ketelaars (ZV De Zaan), Stan Meijn (ZV De Zaan), Max Reijchard (ZVL 1886), Tijs Schouwerwou (GZC Donk), Jimmy Sjardijn   (GZC Donk), Terrence Smit (CN Sant Feliu, Spanje), Marnick Snel (Polar Bears), Pepijn Stevens (ZPC Amersfoort), David Voorvelt (ZVL 1886), Mart van der Weijden (GZC Donk) en Jens Wijgers (Polar Bears).

De ploegleiding bestaat naast Aantjes uit Arjen Silvis (assistent-coach/teammanager) en Wouter van Geel (fysiotherapeut).

Erwin Schapers is namens Nederland actief als scheidsrechter in Podgorica.

Poule-indeling EJK
Poule A: Spanje, Nederland, Malta, Tsjechië.
Poule B: Kroatië, Italië, Georgië, Slowakije.
Poule C: Griekenland, Servië, Roemenië, Duitsland.
Poule D: Montenegro, Hongarije, Frankrijk, Turkije.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht vandaag 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.