Advertorial Koningsdag

Oranjeconcert op Koningsdag in Sint Janskerk

Uiteraard wordt op Koningsdag het traditionele Goudse oranjeconcert weer uitgevoerd in de Sint-Jan. Met medewerking van onder meer Gouda’s Harmonie De Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda.

Doedelzakensemble

Dit Oranje-Koningsconcert wordt verzorgd door de harmonieorkesten Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie De Pionier met de vocale medewerking van de Goudse mezzo-sopraan Anjo van Hemert. Voorafgaand geeft het doedelzakensemble MacKay Bagpipe Services een optreden.

Stedelijke Harmonie Caecilia is een actieve, warme en gastvrije vereniging voor muzikanten in Gouda. We spelen met veel plezier een breed scala aan muziekgenres. Dirigent Mark Beursgens inspireert ons om als speler en als orkest te groeien. En naast muziek maken is er ook ruimte voor gezelligheid. www.caeciliagouda.nl

Het harmonieorkest van Gouda’s Harmonie De Pionier onder leiding van Martijn Rondel, is één van diverse orkesten die de vereniging kent. Voor muzikanten van alle leeftijden en niveaus is er wel een ensemble te vinden: van Muziek-Maak-Je-Samenprojecten voor jeugd of volwassenen, het beginners- en het opleidings-orkest tot en
met het harmonie- en het regionaal seniorenorkest. www.pionier-gouda.nl

Anjo van Hemert is zangeres en zanglerares met haar eigen zangschool in Gouda. Haar specialiteit is het klassieke
repertoire, zoals opera, operette en oratoria. Maar ze schuwt ook de modernere muziek niet, zoals jazz en kleinkunst. Bijzonder is dat zij in het kader van de stichting Diva Dichtbij zingt voor langdurig zieken in de huiskamers van verpleeg- en verzorgingstehuizen door het hele land. www.anjovanhemert.nl

Download het programmaboekje


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.