Oud-stadsorganist Christiaan Ingelse brengt Suite Gouda 750 jaar

Oud stadsorganist Christiaan Ingelse brengt zaterdag 2 juli (aanvang 16u30) de Suite Gouda750jaar in de Sint Janskerk. Oud-titularis Christiaan Ingelse nam de viering van Gouda 750 als uitgangspunt voor zijn programma. Hij besluit zijn programma met de door hem gecomponeerde Goudse Suite. 

Goudse Suite

De Goudse Suite is in 2018 speciaal door Christiaan Ingelse gecomponeerd ter gelenheid van zijn afscheid als stadsorganist van de Goudse Sint Jan. Hij droeg deze compositie op aan de stad Gouda. Komende zaterdag klinkt het in het kader van de viering van Gouda 750. Leidend thema is het carillon-thema van het Goudse Stadhuis.

De Goudse Suite opent met een feestelijke Entrée, geregistreerd met veel trompetregisters. Het carillon-thema horen we met vele echo’s. In Het klokje van Gouda horen we het carillonthema echt als een klinkend klokje; het wordt voorafgegaan en begeleid door een melodieuze tegenmelodie. In Vogelgekwetter horen we de Goudse vogels als razenden tjilpen en snateren waarna we in het volgende deel Wegdromen ons kunnen verliezen in mijmeringen over Gouda. In Alle zegen komt van boven wordt het carillon-thema gecombineerd met de melodie van Psalm 134: “Dat ’s Heren zegen op u daal”. Ook de stad Gouda kan immers niet zonder. Het werk wordt besloten met een wervelende en virtuoze Finale.

Gouda 750

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809–1847)
Sonate IV, Op. 65
– Allegro con brio
– Andante religioso
– Allegretto
– Allegro maestoso e vivace 

 César Franck (1822-1890) Gedenkjaar
Prélude, Fugue et Variation, Op. 18 

Christiaan Ingelse (*1948)
Goudse Suite
– Entrée
– Het klokje van Gouda
– Vogelgekwetter
– Wegdromen
– Alle zegen komt van boven (Psalm 134)
– Finale 

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht vandaag 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.