De Goudse Schouwburg, Sandra Zeilstra
Advertorial Theater

Overnachting, rollerdisco, yoga in schouwburg tijdens Nationaal Theaterweekend

De Goudse Schouwburg opent haar deuren voor een onvergetelijk weekend tijdens het Nationaal Theaterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 januari. Gedurende deze twee dagen zal de schouwburg transformeren in een yogastudio, rollerdisco en zelfs een hotel. Iedereen uit de stad en omgeving kan komen genieten van een gevarieerd (grotendeels gratis!) programma in alle hoeken van het gebouw.

Hotel Schouwburg mét ontbijt

Zaterdag 27 januari zijn er exclusieve backstage rondleidingen, een meeslepende pubquiz en een  adembenemende voorstelling van The Piano Men voor maar €10,-. Maar dat is nog niet alles – de avond wordt afgesloten met een rollerdisco, waar de dansvloer wordt overgenomen door enthousiaste rollerskaters.

Daarnaast kunnen gasten ontspannen in de lounge cocktailbar, waar verrukkelijke drankjes geserveerd worden.  Tot slot is er de unieke kans om te blijven slapen in één van de bijzondere kleedkamers, waar normaal gesproken artiesten zich voorbereiden op hun optreden: Hotel Schouwburg mét ontbijt.

Speurtocht

Zondag 28 januari is er eens iets heel anders op het podium van de grote zaal: Yoga in Concert biedt een ontspannen start van de dag met Gitarist Jan Kuiper en yogini Yvonne de Hoop en The Voice of Holland-winnares Iris Kroes en mooiste songs van Coldplay.

Een speurtocht door het theatergebouw zorgt voor een interactieve en leuke ervaring, terwijl de dansworkshop voor 12-plussers van Adelina Monteiro de kans biedt om de dansspieren te laten werken. De kers op de taart is de eindvoorstelling van Express Yourself, het jongerenproject vol urban talent dat ze de kans geeft om hun verhaal te vertellen op het podium.

Het Nationaal Theaterweekend belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarin de Goudse Schouwburg haar deuren opent voor een breed scala aan activiteiten. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommigen moet je wel reserveren i.v.m. plek. De voorstellingen zijn €5,- en €10,-. Zo kunnen ze iedereen  laagdrempelig kennis laten maken met theater.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.goudseschouwburg.nl of aan de tickets- en servicebalie op de Boelekade 67


Meer nieuws

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.