PaasOntbijt Gouda

PaasOntbijt Gouda komt weer met een verrassing

Het PaasOntbijt Gouda stond maandag 1 april, Tweede Paasdag, eivol verrassingen. Nu, een paar dagen later. komt de organisatie weer met een verrassing. Want je verwacht toch dat als 3000 mensen op de Markt ontbijten, dat er de nodige rommel ontstaat en achterblijft. Niets is minder waar. Slechts twee zakken restafval. En een paar zakken met plastic bekertjes. En daarop verzint de organisatie voor volgend jaar weer iets verrassends. 

paasontbijt gouda 2024 twee zakken restafval.jpg

 

Verbinding

De websites en socials staan vol met de mooiste plaatjes van het PaasOntbijt en hoeveel verbinding dat schept. "Daar zijn we supertrots op", aldus Irene Klein Haneveld van de organisatie. "Want we houden vooral van verbinding, op één ding na. We houden ook van scheiding. Scheiding van afval wel te verstaan en van de poging om zo weinig mogelijk afval te veroorzaken bij het PaasOntbijt."

paasontbijt gouda 2024 zakken bekers.jpg
 

Beker

"En zie hier het resultaat, dankzij alle vrijwilligers en dankzij deze kanjers op de foto die niet bang waren voor vieze handen en zorgvuldig alles hebben gescheiden. resultaat nadat 3000 mensen een heerlijk ontbijtje hadden genuttigd. Twee zakken restafval! 11 zakken plastic afval, mede veroorzaakt door de bekertjes. Daarom gaan we volgend jaar proberen of iedereen z'n eigen beker mee wil nemen...", aldus de kersverse ereburger van Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.