Theo Krins

'Persoonlijk had ik Het Hofje van Jongkind de prijs gegund'

In de Goudse Schouwburg werden vorige week De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk (categorie Detailhandel & Horeca), Vanderloo uit Waddinxveen (categorie MKB) en DWA uit Gouda (categorie Grootzakelijk) uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023. Persoonlijk had ik Het Hofje van Jongkind de prijs gegund. 

Rapport

In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Marion Mulder van Mulder Mode bekend dat Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken door de jury als winnaar was aangewezen. Loco-burgemeester Pascal van der Hek van de gemeente Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, overhandigde de trofee. De jury spreekt in haar rapport over “één en al dynamiek”, “vol passie” en “genieten op elk niveau”.

AD, 25-2-2018

Hofje van Jongkind 

Bremmer Schoenen uit Waddinxveen en Hofje van Jongkind uit Gouda waren ook genomineerd in deze categorie. Hun juryrapporten vermelden onder meer “Er heerst veel enthousiasme en energie bij Bremmer Schoenen, men verstaat het vak.” En “De warmte die deze zaak uitstraalt , de heerlijke koffie en gerechten maken van een bezoek aan het Hofje van Jongkind een meer dan bijzonder en ontspannen moment.”

 

Opening van Hofje van Jongkind samen met wethouder Thierry van Vugt

 

Persoonlijk had ik Het Hofje van Jongkind de prijs gegund. Vanaf het begin (kijk even hier naar het filmpje over de opening) ben ik bij deze zaak betrokken en ik vind het ongelooflijk knap hoe Eugene en Sandhya zo'n succes van deze zaak hebben gemaakt.

 

Daarom maar even in het juryrapport gedoken en graag deel ik de inhoud daarvan met jullie:

"Het Hofje van Jongkind is een verborgen parel uit de 17e eeuw, gerenoveerd met respect voor de oude details. Een oase van rust in de binnenstad van Gouda waar iedereen zich thuis voelt. Een warm welkom, verse zelf gebrande koffiebonen en verse zelfgemaakte ontbijt- en lunchgerechten. En natuurlijk de feesten en partijen.

Eugene en Sandhya waren al langer bekend met koffiebranden op hun hobbyzolder, maar in april 2018 volgden zij hun hart en openden zij deze prachtige lunchgelegenheid aan de Zeugstraat 28 in Gouda. Het roer ging om, ze zeiden hun baan op en reizen sindsdien iedere ochtend vanuit Kudelstaart naar Gouda om, samen met Marianne en andere de medewerkers, het hun gasten naar de zin te maken.

Bezoekers van het Hofje van Jongkind worden verrast door het prachtige pand, de geschiedenis en de warmte die deze zaak uitstraalt. De heerlijke koffie en gerechten maken van een bezoek aan het Hofje van Jongkind een meer dan bijzonder en ontspannen moment."

 


Bezorging Zonder Zorgen

Naast het Hofje van Jongkind greep nog een mooi Gouds bedrijf naast de Ondernemersprijs Midden-Holland. In de categorie MKB was namelijk Bezorging Zonder Zorgen uit Gouda genomineerd. 

Over hen schreef de jury in haar rapport; “De jury is ervan overtuigd dat het vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf Bezorging zonder Zorgen, met een hoge gunfactor, kan uitgroeien tot marktleider in pakket- en transportdiensten in en rondom Gouda.” 

Hierbij het volledige verslag:

"Željko Bosić kwam in 1994 als vluchteling naar Nederland en ervoer hoe hij in alles opnieuw moest beginnen. Hoe trots moet hij zijn geweest dat hij, op 13 november 2006, zijn eigen onderneming startte? 

Onder het motto “Laten we Gouda Groen houden” bedacht het bedrijf de vrachtfiets voor pakketbezorging in en rondom de Goudse binnenstad. 

De vrachtfiets is inmiddels een vertrouwd beeld in de binnenstad van Gouda en na een geweldige reclamestunt bij het Huis van de Stad wist heel Gouda van het bestaan ervan. 

CO2 neutraal en stikstofvrij transport van goederen in binnensteden vanuit lokale HUB’s, is waar deze sociaal bewogen onderneming warm van wordt.

De jury is ervan overtuigd dat dit vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf, met een hoge gunfactor, kan uitgroeien tot marktleider in pakket- en transportdiensten in en rondom Gouda."


DWA wint Ondernemersprijs Midden-Holland bij Grootzakelijk

In de categorie Grootzakelijk las oud-winnaar Diederik Vergeer van Vergeer Holland de juryrapporten voor en maakte bekend dat DWA door de jury tot winnaar verkozen was. De Goudse burgemeester Pieter Verhoeve en de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk Michiel Grauss reikten gezamenlijk de trofee uit aan Eloi Burgdorf en Jaap Dijkgraaf. Burgemeester Verhoeve had zijn collega hiertoe uitgenodigd omdat DWA in voorgaande jaren gevestigd was in Bodegraven. 

De jury was in haar rapport lovend over dit Goudse bedrijf:

"DWA is een missie gedreven onderneming gericht op duurzaamheid. Een technisch adviesbureau dat oplossingen biedt voor de energietransitie en circulariteit. De adviezen die zij geven, moeten ons naar een duurzame economie brengen, waarin geen kostbare materialen meer worden weggegooid.

Bij DWA werken 138 betrokken professionals verdeeld over vier locaties. Klaas de Wit, de oprichter, heeft een duidelijke visie op verduurzamen en doordat hij zijn bedrijf overdroeg aan de werknemers wordt zijn visie nog steeds uitgedragen en praktisch toegepast.

Het door hen zelf verduurzaamde kantoorgebouw aan de Harderwijkweg in Gouda is als eerste in Nederland voorzien van een gecertificeerd Binnenklimaat Label. Met het label kunnen zowel gebouweigenaren als werkgevers aantonen dat de werkplek gezond en comfortabel is.

Het project Floating Office Rotterdam is een van de mooie praktijkvoorbeelden van circulaire bouw, waar DWA bij betrokken is. Het drijvende kantoorgebouw in de Rijnhaven is gemaakt van hout en kan gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt worden.

DWA gidst ons naar de toekomst."

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.

De juryleden maken hun eigen top 3 per categorie en gaan dan met elkaar in discussie om verschillen en overeenkomsten af te stemmen. Zo wordt tot een gezamenlijke keuze van de winnaars gekomen.

Alle winnaars en genomineerden van harte gefeliciteerd!!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.