Gemeente Gouda

Pheline van der Linden nieuwe kinderburgemeester Gouda

Pheline van der Linden (Kindcentrum Goejanverwelle) is verkozen tot kinderburgemeester van Gouda. De andere kandidaten mogen zich een jaar lang kinderwethouder van Gouda noemen. 

Pheline deed met vijf andere kandidaten mee aan de verkiezingen tot kinderburgemeester. De overige vijf kandidaten worden automatisch kinderwethouder. De nieuwe kinderwethouders zijn Jasmijn Bioch, Julia Warga, Luc van Gastel, Noah Kleespies, Noor Slingerland en Pheline van der Linden

De zetels moeten nog verdeeld worden. De kinderwethouders krijgen een eigen portefeuille die past bij hun ideeën voor de stad. Zij worden gekoppeld aan de volwassen wethouder van deze portefeuille. Samen vormen ze het kindercollege van Gouda. 

Het nieuwe kindercollege staat te springen om aan hun taak te beginnen! Begin deze week maakten ze kennis met elkaar in het Huis van de Stad. De plek waar ze woensdag deelnamen aan de Verkiezing kinderburgemeester 2023. Ze gaan zo snel als mogelijk aan de slag.

De kandidaten werden aangemoedigd door hun familie en klasgenoten die met spandoeken en toeters het Huis van de Stad voor 1 ochtend in het jaar op stelten mochten zetten. 
 
Vanochtend werd er ook afscheid genomen van het zittende kindercollege: kinderburgemeester Roselina Toekoen en kinderwethouders Anne Warga, Milou van Rooijen, Rick van Zanten, Romy Seppenwoolde en Timo van Gastel.  Zij hebben het afgelopen jaar heel hard gewerkt. Hoogtepunt van hun samenwerking was het Super Cool Kidsfeest voor alle kinderen van Gouda.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.