Advertorial Muziek

Pianofestival Gouda gaat vrijdag verder met Masterclass en Nachtconcert

Beleef drie dagen pianomuziek in de sfeervolle Agnietenkapel in het hart van Gouda. En wel van 15 tot en met 17 februari. Van meeslepende avondconcerten door uitmuntende musici tot een masterclasses voor jong pianotalent, een open podium voor pianisten en diverse activiteiten voor kinderen! Na het prachtige openingsconcert van donderdagvond gaat het festival vrijdag verder met Masterclass en Nachtconcert.

Greep

Een greep uit de concerten: met veel toewijding en enthousiasme voerde het Brioso Trio de aanwezigen donderdagvond in het openingsconcert mee in een prachtig programma met geliefde pianotrio's van Schubert en Arenksy. Op vrijdagmiddag is er een Masterclass en vrijdagavond kun je genieten van een concert op de late avond vol prachtige muziek rondom het thema nacht met onder andere topvioliste Coraline Groen. Tijdens het slotconcert op zaterdagavond zal Pianoduo Beth & Flo verrassen in de combinatie van vierhandige pianomuziek en cabaret.

Of het nu gaat om de doorgewinterde concertbezoeker, de enthousiaste amateurpianist of de toevallige passant: Pianofestival Gouda brengt de liefde voor pianomuziek bij een ieder heel dichtbij.

PROGRAMMA
DO 15-2 | 20.00 Openingsconcert
Met veel toewijding en enthousiasme zal het Brioso Trio je meevoeren in een prachtig programma met geliefde pianotrio's van Schubert en Arenksy.

VR 16-2 | 15.30-18.30 Masterclass
5 jonge talentvolle pianisten ontvangen een masterclass van toppianiste Helena Basilova. De masterclass is openbaar toegankelijk! Gratis entree

VR 16-2 | 21:00  Nachtconcert
Coraline Groen (viool), Nanette Mans (sopraan) & Mieke Verduijn (piano) nemen je mee in een sfeervol programma rondom het thema nacht. De combinatie van de adembenemende muziek en de intieme kapel maken dit concert een onvergetelijke ervaring.

ZA 17-2 | 10.30-11.30 Familieconcert
Captain Beethoven: speciaal voor kinderen! Een hilarische kapitein laat kinderen en volwassenen kamermuziek ontdekken met sketches, parodieën, mime en een interactief programma.

ZA 17-2 | 12.30-13:15 Lunchconcert
Beluister de pianisten van de toekomst! Tijdens deze presentatie van de masterclass spelen 5 jonge pianisten muziek van o.a. Chopin, Mendelssohn en de Falla. Gratis entree

ZA 17-2 | 13.45-18.00 Open Podium
40 amateurpianisten geven een optreden van 5 minuten. Geniet van een middag vol pianomuziek in diverse stijlen! Vrije inloop tussen de optredens door. Gratis entree

ZA 17-2 | 20.00 Slotconcert
Laat je verrassen door Pianoduo Beth & Flo: Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor!

Zie voor nadere info: www.pianofestivalgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.