Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Pinksterweekend begint zonnig en met aangename temperaturen

De dag begint fris, maar al snel schijnt de zon. Met 22 graden wordt het opnieuw een aangename voorjaarsdag.

Na een koude nacht lopen de temperaturen in de ochtend al snel op naar zo'n 15 graden. De zon schijnt volop en het blijft droog. De temperatuur kan oplopen naar 22 graden. De wind is zwak tot matig van kracht en komt uit het noordoosten.

In het avond kan er nog enige tijd worden genoten van de zon. De temperatuur daalt langzaam. Rond 21u00 zal het op veel plaatsen nog zo'n 16 graden zijn. In de nacht naar zondag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog.

Zondag (Eerste Pinksterdag) zijn er aanvankelijk nog flinke zonnige perioden. In de loop van de middag raakt het vanuit een noordelijke richting bewolkt, wanneer een zwak koufront onze regio bereikt. Het blijft droog en het wordt nog maximaal 20°C.  De wind krimpt in de loop van de dag van oost naar noordoost en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Maandag (Tweede Pinksterdag) is er een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Ook dan blijft het droog. Het is met een maximumtemperatuur van 16°C gevoelig frisser. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Na Pinksteren wordt het zonnig en laat de temperatuur een stijgende tendens zien. Bij een zwakke tot matig noordoostenwind, later oostenwind stijgt de maximumtemperatuur naar een zomerse waarde van om en nabij 25°C op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het ziet er dus naar uit dat juni, de eerste maand van de meteorologische zomer in zomerse sferen van start gaat.

De Goudse Hofsteden(dagen)

Het weer ziet er dus goed uit voor de Hofstedendagen op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni. De “Weerclub Gouda” is op beide dagen te bezoeken op het Weerplein van de kinderboerderij De Goudse Hofsteden tussen 11u00 en 16u00.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.