Rinus Lasschuyt Fotografie

Pinksterweerbericht: zon laat zich regelmatig zien, maar ook felle buien

Dit pinksterweekend is het wisselvallig weer. Er zijn felle buien, maar ook genoeg droge en zonnige momenten. Mensen die op de camping zitten, hoeven zeker niet de hele dag in hun tent of caravan te schuilen.

Zaterdag begint overal droog met flink wat ruimte voor de zon. In de middag ontstaan in de binnenland felle buien met mogelijk hagel en onweer. Tussen de buien door is de zon af en toe nog wel te zien. De temperatuur loopt op naar 18 tot 23 graden.

Op eerste pinksterdag blijft het weer hetzelfde. De dag begint droog, maar in de middag kunnen vooral in het binnenland weer felle buien ontstaan. Het wordt 17 graden aan de kust tot 21 graden in het zuidoosten.

Tweede pinksterdag wordt de beste dag van het weekend. Op veel plekken blijft het lange tijd droog. Er kan in het zuiden en oosten van het land in de middag en avond nog een bui vallen. Maar volgens sommige voorspellingen kan het ook droog blijven op maandag. Het wordt 17 tot 21 graden.

De zon schijnt dit weekend fel. Daarom adviseren de specialisten om je goed met zonnebrand in te smeren als je naar buiten gaat. Een onbeschermde huid kan de komende dagen al binnen twintig tot veertig minuten verbranden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.