Gemeente Gouda

Plaatsing opgeknapt deel Kleiwegbrug uitgesteld

Het brugdek van de Kleiwegbrug wordt opgeknapt. In de nacht van 18 op 19 oktober is het brugdek eruit gehesen en een noodbrug geplaatst. Het verkeer kan de noodbrug gewoon gebruiken. De noodbrug is een vaste brug en kan niet bediend worden. in eerste instantie zou het opgeknapte brugdek in de nacht van 22 op 23 november worden teruggeplaatst. Tijdens de renovatie werkzaamheden is gebleken dat dit niet haalbaar is er is meer tijd nodig voor de renovatie. Het opgeknapte brugdek wordt nu in de nacht van 13 op 14 december tussen 18u00 en 6u00 terug geplaatst.

De gemeente Gouda kiest er voor om de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uit te voeren omdat het Kleiwegplein een belangrijk kruispunt is voor het verkeer. Het Kleiwegplein is tijdens de hijswerkzaamheden voor een deel afgesloten voor verkeer.

Omdat het Kleiwegplein een belangrijk kruispunt is, verwacht de gemeente overlast voor het verkeer. "Wij raden u aan rekening te houden met de werkzaamheden. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren, zijn er afsluitingen en omleidingen. We hebben omwonenden hierover geïnformeerd."

Wil je meer informatie over de werkzaamheden, de werktijden en/of de data van de nachtwerkzaamheden, bekijk dan de pagina Renovatie Kleiwegbrug op de website.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.