Advertorial Dichters

Poëzieavond Dichters op Donderdag in IJsselhuis tijdens De Goudse Popweek

Het IJsselhuis zal op donderdag 4 juli bruisen van creativiteit en culturele flair tijdens de Dichters op Donderdag poëzieavond, gepresenteerd door Chris Bellekom van Stichting Stadspoëzie als onderdeel van De Goudse Popweek. Bellekom is al jarenlang actief in de Goudse Poëziewereld, als dichter en als dragende kracht.

Mix

Dichters op Donderdag staat bekend om zijn onmiskenbare mix van geweldige taal, vertrouwde en verrassende  dichters, en levendige Ierse live-muziek, allemaal geaccentueerd door de beste bitterballen en lekkerste drankjes van Gouda.

Tijdens de Goudse Popweek staat het evenement bol van inspiratie en creativiteit, met het thema 'pop' dat als een rode draad door de avond zal lopen.

De poëzieliefhebbers en muziekfans worden van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen. De inloop begint om 20u00, waarna het programma om 20u30 van start gaat.

Het belooft een avond te worden vol betoverende woorden, meeslepende melodieën en culinaire hoogstandjes.

Bovendien is de toegang tot dit unieke evenement gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om deel te nemen aan dit culturele festijn


Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.