Advertorial Theater

Pop- en Jazzkoor Flexible Sound zingt in voorstelling Sneeuwbeesten

Maartje & Kine komen naar Gouda met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Goudse Pop- en Jazzkoor Flexible Sound. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op 17 januari te zien in De Goudse Schouwburg.

schouwburg maartje en kine sneeuwbeesten.jpg

Julehygge

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Lokale koren op het podium

Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Pop- en Jazzkoor Flexible Sound

Wij zijn een gemengd koor, opgericht in 1983, en wij zingen, zoals de naam al aangeeft, een gevarieerd pop- en jazzrepertoire. Dat loopt van Human van Rag’n’Bone Man, via Fascinating Rhythm van Ira en George Gershwin tot Skyfall van Adèle. Dit alles onder leiding van onze dirigent en artistiek leider Paul-Chris van Strien. Zie ook onze website www.flexiblesound.nl. Wij zijn er helemaal klaar voor om een Goudse touch aan te brengen in de voorstelling “Sneeuwbeesten” van Maartje en Kine.

Over de voorstelling

SNEEUWBEESTEN is een flonkerend feest voor de donkere dagen. Een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar. Het is alweer de zesde voorstelling van het cabaretduo. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over de vorige voorstellingen. Vier sterren bij De Telegraaf: “Een klinkend feest” en zelfs vijf sterren bij Theaterparadijs: “Anderhalf uur puur genieten.” De Theaterkrant schreef: “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.”

Praktische informatie

Sneeuwbeesten in de Goudse Schouwburg

Datum: 17 januari 2024

Adres: Goudse Schouwburg, Boelekade 67, 2806 AE GOUDA

Tijd: 20u00

Tickets: te bestellen via de website van de Goudse Schouwburg of door telefonisch contact op e nemen met 085-239 1501 of via e-mail met kassa@goudseschouwburg.nl

Kijk op de website van Maartje & Kine voor overige speeldata en kaartverkoop.


Meer nieuws

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.