Praten over kookboek en dineren in Van Noord

De bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen van kookatelier Betty Blue verzorgen samen op donderdag 1 december een avond- en buikvullend programma. Jolanda en haar team serveren een 3-gangendiner met bijpassende wijnen. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda.  

Jolanda van Dongen

Jolanda heeft zichzelf leren koken vanuit kookboeken. Al snel begon ze te experimenteren met gerechten en producten. Dat beviel zo goed dat ze een eetwinkel overnam: ‘Betty Blue’. Inmiddels is Betty Blue geen eetwinkel meer, maar een kookatelier. Hier verzorgt Jolanda workshops en begeleidt ze een aantal kookclubs. Zelf leert ze ook nog steeds bij en dat op wel heel bijzondere plekken. Zo liep ze in 2018 stage bij de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi en in oktober 2022 bij Joris Bijdendijk, chef van restaurants RIJKS en Wils, beide bekroond met een Michelinster.

Bijzondere avond

Op 1 december vanaf 18u00 is er een bijzondere avond in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Je krijgt een welkomstdrankje en een 3-gangendiner gekookt door Jolanda en haar team. Bij het voor- en hoofdgerecht zijn er bijpassende wijnen en na afloop zijn er koffie en thee. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda. Ze praten over Jolanda's stages bij Ottolenghi en Bijdendijk en over de boeken die Jolanda in haar loopbaan als kok hebben geïnspireerd, zoals Ottolenghi's Nopi, Een kookboek voor de lage landen van Joris Bijdendijk en - in een heel andere categorie - De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid