Praten over kookboek en dineren in Van Noord

De bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen van kookatelier Betty Blue verzorgen samen op donderdag 1 december een avond- en buikvullend programma. Jolanda en haar team serveren een 3-gangendiner met bijpassende wijnen. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda.  

Jolanda van Dongen

Jolanda heeft zichzelf leren koken vanuit kookboeken. Al snel begon ze te experimenteren met gerechten en producten. Dat beviel zo goed dat ze een eetwinkel overnam: ‘Betty Blue’. Inmiddels is Betty Blue geen eetwinkel meer, maar een kookatelier. Hier verzorgt Jolanda workshops en begeleidt ze een aantal kookclubs. Zelf leert ze ook nog steeds bij en dat op wel heel bijzondere plekken. Zo liep ze in 2018 stage bij de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi en in oktober 2022 bij Joris Bijdendijk, chef van restaurants RIJKS en Wils, beide bekroond met een Michelinster.

Bijzondere avond

Op 1 december vanaf 18u00 is er een bijzondere avond in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Je krijgt een welkomstdrankje en een 3-gangendiner gekookt door Jolanda en haar team. Bij het voor- en hoofdgerecht zijn er bijpassende wijnen en na afloop zijn er koffie en thee. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda. Ze praten over Jolanda's stages bij Ottolenghi en Bijdendijk en over de boeken die Jolanda in haar loopbaan als kok hebben geïnspireerd, zoals Ottolenghi's Nopi, Een kookboek voor de lage landen van Joris Bijdendijk en - in een heel andere categorie - De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.