Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Winkels

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal is open

De Australische koffiezaak Melbourne Coffee is nu echt open. De bekende koffieketen zit in de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. Hiervoor is circa 177 m² in de stationshal verhuurd aan Melbourne Coffee. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.   

Tim Tam koekjes

In de stationshal van Station Gouda (centrumzijde) drinken we nu Melbourne Coffee. Naast koffie verkopen ze ook vers gebak, koffiebonen, Australisch snoepgoed, Tim Tam koekjes en Vegemite – een zwart broodbeleg van biergist, vergelijkbaar met het Britse marmite.

De komst van de Australische keten heeft Basis Bedrijfshuisvesting bekend gemaakt. In de stationshal van Station Gouda (centrumzijde) is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. De koffiezaak zit op de plek waar voorheen boekenwinkel AKO zat. Deze winkel verdween in 2020 met de herinrichting van het station. Het pand stond  sindsdien leeg. 

horeca melbourne coffee.jpeg

Prominente locatie

De eigenaar, Curtis Riddington, komt oorspronkelijk uit Melbourne en opende in 2017 zijn eerste vestiging in België. "Wij wensen deze ondernemer dan ook veel succes op deze prominente locatie, die dagelijks ongeveer 24.000 in- en uitstappers heeft", aldus David Bentley van Basis Bedrijfshuisvesting B.V. die de verhuurder adviseerde.

Vanaf nu het dus mogelijk om ook in Gouda te genieten van de 'Aussie-style' koffie en gastvrijheid.


Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.