Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Winkels

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal is open

De Australische koffiezaak Melbourne Coffee is nu echt open. De bekende koffieketen zit in de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. Hiervoor is circa 177 m² in de stationshal verhuurd aan Melbourne Coffee. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.   

Tim Tam koekjes

In de stationshal van Station Gouda (centrumzijde) drinken we nu Melbourne Coffee. Naast koffie verkopen ze ook vers gebak, koffiebonen, Australisch snoepgoed, Tim Tam koekjes en Vegemite – een zwart broodbeleg van biergist, vergelijkbaar met het Britse marmite.

De komst van de Australische keten heeft Basis Bedrijfshuisvesting bekend gemaakt. In de stationshal van Station Gouda (centrumzijde) is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. De koffiezaak zit op de plek waar voorheen boekenwinkel AKO zat. Deze winkel verdween in 2020 met de herinrichting van het station. Het pand stond  sindsdien leeg. 

horeca melbourne coffee.jpeg

Prominente locatie

De eigenaar, Curtis Riddington, komt oorspronkelijk uit Melbourne en opende in 2017 zijn eerste vestiging in België. "Wij wensen deze ondernemer dan ook veel succes op deze prominente locatie, die dagelijks ongeveer 24.000 in- en uitstappers heeft", aldus David Bentley van Basis Bedrijfshuisvesting B.V. die de verhuurder adviseerde.

Vanaf nu het dus mogelijk om ook in Gouda te genieten van de 'Aussie-style' koffie en gastvrijheid.


Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.