Proef de kleur van kaas
Voedselverhalen is een zoektocht naar de eetculturen van Gouda en de verbindingskracht van voedsel. Vandaag, zaterdag 11 januari staat Proef de kleur van kaas op het programma.
Lezing en kaasproeverij
‘Proef de kleur van kaas’ bestaat uit een lezing en kaasproeverij door Suzanne Bernhardt, samen met Marrit Kyung Ok Schakel en Marian Eisden.
Kom naar deze kaasproeverij om meer te horen achter de kleurstof E160B in kaas en meer te leren over het koloniale verleden van Nederland, dat verborgen zit in Nederlands bekendste product: Gouda kaas!
Suzanne Bernhardt vertelt eetbare verhalen. Haar werk “De Roots and Routes of Roucou” is te zien in de expositie Voedselverhalen. Marrit Kyung Ok Schakel is biologische boerin en kaasmaker. Marian Eisden kookt als buurtmoeder elke week in buurthuis de Walvis in Gouda. Speciaal voor deze expositie bundelen zij hun krachten en verhalen.
Voedselverhalen is een project van Stichting Pollen
Jeruzalemstraat 4
2801JE Gouda
De expositie is open t/m 25 januari 2025.
Je bent welkom op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11u00 tot 17u00.
Voedselverhalen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners De Cirrus Foundation, Gemeente Gouda en GoudApot.