Groene Hart Ziekenhuis

Proef met Virtual Reality op SEH GHZ

Een bezoek aan de SpoedEisende Hulp van het Groene Hart Ziekenhuis kan best spannend zijn, zeker voor kinderen. Bij pijnlijke of spannende behandelingen kan de inzet van een VR-bril helpen. Binnenkort start het Goudse ziekenhuis op de SpoedEisende Hulp met een proef waarbij wordt onderzocht of VR-billen helpen bij het verminderen van angst en pijn.

Met de VR-bril stapt een patiënt als het ware in een andere wereld met 3D beelden en geluiden. Zo kan je op safari gaan en olifanten zien, of in een onderwaterwereld dolfijnen ontdekken. Patiënten zijn hierdoor afgeleid en voelen vaak minder angst en pijn.
 
De proef richt zich in eerste instantie op kinderen vanaf 6 jaar. Medewerkers van de SEH en ouders/verzorgers kunnen meekijken via een tablet. Maar niet alleen kinderen kunnen de VR-bril gebruiken, ook volwassenen kunnen deze opzetten als afleiding. Zo wordt het bezoek aan de SpoedEisende Hulp toch nog een beetje een leuke ervaring.
 
De komende maanden worden twee soorten brillen getest bij verschillende patiëntgroepen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het GHZ met steun van Stichting Verburg Fonds.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.