Zorgpartners Midden-Holland

Project Fietsmaatjes Gouda zit zonder bestuursleden

Gouda ligt midden in het Groene Hart. De perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Fietsmaatjes maakt dit mogelijk voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen kunnen of willen. Zij krijgen met dit initiatief de gelegenheid om met een vrijwilliger op pad te gaan op de elektrisch ondersteunde duo fiets. Het is voor hen extra fijn om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten. Dat willen Fietsmaatjes ook in Gouda mogelijk maken! Maar dat is en wordt lastig zonder vrijwilligers. Zeker als het gaat om bestuursleden.

Draaien op vrijwilligers

Inmiddels is er een aantal enthousiaste mensen die van Fietsmaatjes Gouda een groot succes willen maken. Echter kan dit initiatief niet bestaan zonder een enthousiast bestuur, daar zoeken zij nu hard vrijwilligers voor. In eerste instantie is er behoefte aan een voorzitter en secretaris. Maar ook aanmeldingen voor overige functies zijn natuurlijk van harte welkom. Bijvoorbeeld een penningmeester, algemeen bestuurslid, coördinator vrijwilligers, coördinator communicatie, fietsvrijwilliger, fiets-beheer of een websitebeheerder. Het is zaak om eerst deze vrijwilligersvacatures in te vullen, voordat zij extra fietsvrijwilligers kunnen werven. 

Informatie inwinnen

De vrijwilligers van Fietsmaatjes Gouda mogen rekenen op deskundige en betrokken ondersteuning vanuit Fietsmaatjes.NL. Zij hebben veel ervaring en willen deze graag delen met de besturen van de lokale Fietsmaatjes. 

Iedereen die het leuk vindt om meer over Fietsmaatjes te weten te komen of als mede-initiatiefnemer een steentje bij wil dragen, kan contact opnemen om kennis te maken. Op deze manier hopen zij gezamenlijkheid Fietsmaatjes Gouda verder vorm kunnen geven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.