Zorgpartners Midden-Holland

Project Fietsmaatjes Gouda zit zonder bestuursleden

Gouda ligt midden in het Groene Hart. De perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Fietsmaatjes maakt dit mogelijk voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen kunnen of willen. Zij krijgen met dit initiatief de gelegenheid om met een vrijwilliger op pad te gaan op de elektrisch ondersteunde duo fiets. Het is voor hen extra fijn om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten. Dat willen Fietsmaatjes ook in Gouda mogelijk maken! Maar dat is en wordt lastig zonder vrijwilligers. Zeker als het gaat om bestuursleden.

Draaien op vrijwilligers

Inmiddels is er een aantal enthousiaste mensen die van Fietsmaatjes Gouda een groot succes willen maken. Echter kan dit initiatief niet bestaan zonder een enthousiast bestuur, daar zoeken zij nu hard vrijwilligers voor. In eerste instantie is er behoefte aan een voorzitter en secretaris. Maar ook aanmeldingen voor overige functies zijn natuurlijk van harte welkom. Bijvoorbeeld een penningmeester, algemeen bestuurslid, coördinator vrijwilligers, coördinator communicatie, fietsvrijwilliger, fiets-beheer of een websitebeheerder. Het is zaak om eerst deze vrijwilligersvacatures in te vullen, voordat zij extra fietsvrijwilligers kunnen werven. 

Informatie inwinnen

De vrijwilligers van Fietsmaatjes Gouda mogen rekenen op deskundige en betrokken ondersteuning vanuit Fietsmaatjes.NL. Zij hebben veel ervaring en willen deze graag delen met de besturen van de lokale Fietsmaatjes. 

Iedereen die het leuk vindt om meer over Fietsmaatjes te weten te komen of als mede-initiatiefnemer een steentje bij wil dragen, kan contact opnemen om kennis te maken. Op deze manier hopen zij gezamenlijkheid Fietsmaatjes Gouda verder vorm kunnen geven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!