Promen

Promen neemt afscheid van voorzitter bestuur Rogier Tetteroo

Dinsdag was formeel de laatste dag van Rogier Tetteroo als voorzitter van het Bestuur van Promen. Hij verlaat na bijna negen jaar wethouderschap en vier jaar raadslidmaatschap de Goudse politiek. Hij was onder meer wethouder van Sociale Zaken in Gouda. Omdat het bestuurslidmaatschap van Promen verbonden is aan zijn functie als wethouder nam Tetteroo deze week ook afscheid van Promen.

"Rogier Tetteroo zit negen jaar in het dagelijks bestuur van Promen, waarvan het laatste jaar als voorzitter. Hij kent onze organisatie goed. Rogier is erg begaan met mensen die een beetje ondersteuning in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Dat geldt voor mensen die in armoede leven, maar zeker ook voor de mensen met een arbeidsbeperking", zo laat directeur Frank Rossel weten.

Daarnaast heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de goede samenwerking tussen de sociale diensten in de arbeidsmarktregio Midden Holland onderling en met Promen. Ook ondersteunde hij van harte alle projecten van Promen op het gebied van duurzaamheid, zoals de aanschaf van 1000 zonnepanelen, de verwarming via bodemwarmte en de aanschaf van elektrische bussen en elektrische gereedschappen.

Rossel: ‘Rogier Tetteroo en ik hebben ruim 9 jaar op een prettige wijze mogen samenwerken. Dat is belangrijk geweest om Promen te kunnen vormen tot het mooie mensontwikkelbedrijf dat het inmiddels is. Ik vind het heel mooi dat Rogier in zijn loopbaan verder gaat met het oplossen van sociale problemen. Microwoningen kunnen een bijdrage leveren aan het verkleinen van het woningtekort. Ik wens hem veel succes bij deze volgende stap."

Jan Willem Schuurman, de vicevoorzitter van het bestuur van Promen en wethouder in Zuidplas zal voorlopig als waarnemend voorzitter fungeren. In de volgende vergadering van het Algemeen Bestuur van Promen kiezen de AB-leden onderling een nieuwe voorzitter.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.