ProRail werkt aan spoor: minder treinen tussen Gouda en Alphen

Tussen zaterdag 15 oktober en zondag 30 oktober werkt ProRail aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. En dat zorgt voor de nodige hinder voor treinreizigers. Het zijn werkzaamheden aan de lage spoorbrug over de Gouwe bij Gouda. De brug wordt alleen gebruikt  door de R-Net treinen. De werkzaamheden duren twee weken, maar op slechts twee dagen rijden er geen treinen. Zo rijdt er zaterdag 15 oktober geen grijsrode R-Net trein tussen Gouda en Alphen en omgekeerd. De rest van die veertien dagen rijden er minder treinen. De NS regelt vervangend busvervoer.

ProRail werkt tussen 15 oktober en 30 oktober aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Dit omdat de draaibare Lage Gouwespoorbrug wordt hersteld. In 2018 botste een containerschip tegen de brug en ontstond er schade. Toen is de brug tijdelijk hersteld, nu volgt volledig herstel. "Er is bewust voor gekozen het in een vakantieperiode uit te voeren omdat er dan minder treinreizigers zijn", aldus NS.

Door de werkzaamheden rijden er minder R-Net treinen. Op 15 en 26 oktober is er helemaal geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte. Reizigers tussen Alphen aan den Rijn en Gouda kunnen omreizen via Woerden. 

Op de dagen dat er helemaal geen treinen rijden zullen er bussen worden ingezet. Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden. Reizigers worden geadviseerd hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl. Eventuele extra reistijd is in de reisplanner meegenomen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid