ProRail werkt aan spoor: minder treinen tussen Gouda en Alphen

Tussen zaterdag 15 oktober en zondag 30 oktober werkt ProRail aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. En dat zorgt voor de nodige hinder voor treinreizigers. Het zijn werkzaamheden aan de lage spoorbrug over de Gouwe bij Gouda. De brug wordt alleen gebruikt  door de R-Net treinen. De werkzaamheden duren twee weken, maar op slechts twee dagen rijden er geen treinen. Zo rijdt er zaterdag 15 oktober geen grijsrode R-Net trein tussen Gouda en Alphen en omgekeerd. De rest van die veertien dagen rijden er minder treinen. De NS regelt vervangend busvervoer.

ProRail werkt tussen 15 oktober en 30 oktober aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Dit omdat de draaibare Lage Gouwespoorbrug wordt hersteld. In 2018 botste een containerschip tegen de brug en ontstond er schade. Toen is de brug tijdelijk hersteld, nu volgt volledig herstel. "Er is bewust voor gekozen het in een vakantieperiode uit te voeren omdat er dan minder treinreizigers zijn", aldus NS.

Door de werkzaamheden rijden er minder R-Net treinen. Op 15 en 26 oktober is er helemaal geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte. Reizigers tussen Alphen aan den Rijn en Gouda kunnen omreizen via Woerden. 

Op de dagen dat er helemaal geen treinen rijden zullen er bussen worden ingezet. Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden. Reizigers worden geadviseerd hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl. Eventuele extra reistijd is in de reisplanner meegenomen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.