Provincie maakt 61 miljoen euro vrij voor Zuid-Hollandse natuur

Het budget voor het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) in de provincie Zuid-Holland is fors verhoogd. Voor de periode 2023 tot 2028 heeft de provincie ruim 61 miljoen euro voor agrarisch natuurbeheer, met name gericht op weide- en akkervogels. Deze subsidie wordt mede gefinancierd door Europa.

Goed leefgebied

"Het gaat slecht met de natuur, de vogels, de insecten. Daarom ben ik blij dat zoveel Zuid-Hollandse boeren zich vol enthousiasme inzetten voor onze weide- en akkervogels", zegt gedeputeerde Berend Potjer van Natuur.

"Als provincie koesteren wij dat en moedigen wij dat aan. Wij zijn er blij mee dat met deze miljoenen wij ook de komende jaren weer samen met honderden boeren vogels als de grutto, kievit en tureluur in Zuid-Holland een goed leefgebied kunnen bieden en het Actieplan Boerenlandvogels en de overgang naar een natuurinclusievere landbouw verder kunnen brengen."

Balans

Omdat de boerenlandvogels het zwaar hebben zet de provincie zich in om hun leefomgeving te verbeteren. De focus daarbij ligt op meer balans in de natuur. "Dat is niet alleen goed voor boerenlandvogels, maar ook voor de mens", aldus Potjer.
 
Tot 2028 wordt ieder jaar ongeveer 10 miljoen euro beschikbaar gesteld zodat er overeenkomsten kunnen worden afgesloten met agrarische ondernemers om op hun percelen maatregelen te treffen voor de natuur. Denk daarbij aan maatregelen als het later maaien van weilanden, het aanleggen van vogelakkers en het ecologisch schonen van sloten.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Voetbal vandaag 11:10

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!