PvdA: voetgangers situatie Kazernebrug nog steeds niet helder

De situatie voor de voetgangers die gebruik willen maken van de Kazerneburg is nog steeds niet helden. Zo vindt de Partij van de Arbeid Gouda.

kazernebrug situatie voetgangers.jpg

Voetgangers toegestaan

In november 2023 heeft de PvdA aan het college vragen gesteld over de Kazernebrug en de toegankelijkheid voor voetgangers. De markering voor fietsers is ondertussen goed aangepakt en onder het G11 (fietspad) bord aan de kant van de Blekersingel is een onderbord aanwezig met de tekst “Voetgangers toegestaan”.

"Aan de kant van de Agnietenstraat geeft het college in haar antwoord van destijds aan dat de belijning (vlak voor de brug) aangeeft dat voetgangers ook een plek hebben op de brug. En daarvoor is er geen onderbord noodzakelijk. Echter de belijning geeft dat in onze ogen niet aan", aldus Max de Groot van de PvdA.

Max de Groot: "Wij vragen de gemeente om voor de duidelijkheid ook aan de kant van de Agnietenstraat een zelfde onderbord "Voetgangers toegestaan" te plaatsen als aan de kant van de Blekersingel. Daarmee is het veel duidelijker dat voetgangers van beide kanten de brug mogen gebruiken en is er in bebording ook uniformiteit."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.