Advertorial Algemeen

Welke impactmaker krijgt Rabobank Coöperatieve Award?

De eerste editie van de Coöperatieve Awards voor mensen die zich op een positieve manier inzetten voor de medemens, de energietransitie of de voedseltransitie is een feit! Rabobank Hollandse IJssel roept deze prijs in het leven om mensen in het zonnetje te zetten die een rolmodel zijn voor anderen. Dit door zich op uitzonderlijke wijze in te zetten voor de grote uitdagingen die de Rabobank tot thema hebben gemaakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en Energietransitie.

Wie verdient een award?

De awards zijn een erkenning voor mensen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken. Die in het afgelopen jaar een betekenisvol initiatief namen door zich sterk te maken voor een duurzame en gezonde toekomst. Die vaak zelfs tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. "We willen die initiatieven uitlichten en deze impactmakers een voetstuk bieden. Want waardering geven en ontvangen doet een mens goed, nietwaar?", zo zegt Judith Cok, directievoorzitter van Rabobank Hollandse IJssel en directeur Coöperatieve Rabobank.

Leden van de ledenraad dragen kandidaten voor en presenteerden hun genomineerden in de Week van de Coöperatie, tijdens de finale-avond van Rabo ClubSupport. Vervolgens konden de Rabobankleden vanaf half oktober hun stem uitbrengen met een unieke stemcode. Deze ontvingen zij per e-mail. De impactmakers die de meeste stemmen krijgen, beloont Rabobank Hollandse IJssel met de Coöperatieve Award.

De kandidaten zijn bekend

Het is tijd om te stemmen, want de kandidaten, voorgedragen door ledenraadsleden van de Rabobank, zijn bekend! Het zijn stuk voor stuk personen die zich op een bijzondere manier inzetten en onze wereld een stukje beter maken. En jij kunt nu stemmen op de kandidaat waarvan jij vindt dat deze een award verdient.

In totaal zijn er voor de regio Hollandse IJssel zeven kandidaten voorgedragen door de ledenraad. Op de stemwebsite zijn de verhalen van de kandidaten te lezen. Hier kon je ook jouw unieke stem uitbrengen op de kandidaat die jou het meest inspireert met zijn of haar inzet in onze lokale omgeving.

Ben je lid van de Rabobank dan kon je jouw stem uitbrengen met de unieke stemcode die je in de mail hebt ontvangen. De stemperiode liep tot en met 13 november. Daarna gaan de kandidaten met de meeste stemmen naar de jury. Deze jury kiest vervolgens de winnaar van de Coöperatieve Award. De Awards worden uitgereikt in de week van 21 november.

Samen bereiken we meer

Cok: "De transities vragen om samenwerking. Iedere stap is er één, en samen zetten we een grote stap voorwaarts. Ons doel is onze klanten en leden te stimuleren om op een positieve manier bij te dragen aan een betere leefomgeving. Om processen in beweging te brengen. Dat heeft vooral met onze missie te maken: Growing a Better World Together."                     

De verkiezing levert inspiratie en nieuwe inzichten op en biedt bovendien gelegenheid om kennis en netwerk uit te wisselen, met mogelijkheden om samen te werken. "Want helder is: samen bereiken we meer, zeker in de grote uitdagingen waar we met elkaar voor staan...", aldus Cok.

Rabobank Hollandse IJssel waardeert ieder initiatief dat een betere leefomgeving verder helpt uitrollen en versnellen. De Coöperatieve Award wordt uitgereikt door de directeur Coöperatieve Rabobank in de week van 21 november. 


Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer gisteren 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.