Rabobank Hollandse IJssel
Advertorial Bankzaken

Rabobank biedt met Rabo Ontwikkelbijdrage hulp aan Energiecoöperaties

Energiecoöperaties in Gouda kunnen een bijdrage bij Rabobank aanvragen voor kosten die zij maken in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een project. Met als doel om samen de energietransitie te versnellen.

Energietransitie

Judith Cok, directeur coöperatieve Rabobank in de regio Zuid-Holland: “Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie. Zij zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie."

"Als Rabobank willen wij deze coöperaties ondersteunen om projecten sneller van de grond te krijgen. Na de opstartfase van een Energiecoöperatie komt er namelijk een fase waarin geld nodig is voor de oriëntatie en ontwikkeling van projecten. Tegelijkertijd is er vaak nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren."

"Energiecoöperaties in Zuid-Holland die in deze fase zitten, wil Rabobank dat extra financiële zetje geven. Dit doen wij vanuit ons coöperatief dividend”. Het coöperatief dividend is een deel van de winst die Rabobank
investeert in de lokale leefomgeving." 

Waarvoor kan een bijdrage aangevraagd worden?

Energiecoöperaties in Zuid-Holland (die klant zijn of worden bij Rabobank) kunnen een donatie aanvragen voor maximaal € 10.000,- voor externe kosten die gemaakt worden in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een duurzaam energieproject. Bijvoorbeeld voor onderzoek, communicatie, bewonersbijeenkomst en kosten voor het oprichten van een coöperatie die nodig is om te starten met een project. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen.

Meer informatie en aanvraag indienen

Meer informatie over de criteria en over hoe een donatie aangevraagd kan worden, is te vinden op www.rabo.nl/lh/ontwikkelbijdrage.

Voor vragen kunnen energiecoöperaties terecht bij de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk van Rabobank in Zuid-Holland via energiecooperatiedesk.zh@rabobank.nl.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.