Rabobank Hollandse IJssel
Advertorial Bankzaken

Rabobank biedt met Rabo Ontwikkelbijdrage hulp aan Energiecoöperaties

Energiecoöperaties in Gouda kunnen een bijdrage bij Rabobank aanvragen voor kosten die zij maken in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een project. Met als doel om samen de energietransitie te versnellen.

Energietransitie

Judith Cok, directeur coöperatieve Rabobank in de regio Zuid-Holland: “Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie. Zij zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie."

"Als Rabobank willen wij deze coöperaties ondersteunen om projecten sneller van de grond te krijgen. Na de opstartfase van een Energiecoöperatie komt er namelijk een fase waarin geld nodig is voor de oriëntatie en ontwikkeling van projecten. Tegelijkertijd is er vaak nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren."

"Energiecoöperaties in Zuid-Holland die in deze fase zitten, wil Rabobank dat extra financiële zetje geven. Dit doen wij vanuit ons coöperatief dividend”. Het coöperatief dividend is een deel van de winst die Rabobank
investeert in de lokale leefomgeving." 

Waarvoor kan een bijdrage aangevraagd worden?

Energiecoöperaties in Zuid-Holland (die klant zijn of worden bij Rabobank) kunnen een donatie aanvragen voor maximaal € 10.000,- voor externe kosten die gemaakt worden in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een duurzaam energieproject. Bijvoorbeeld voor onderzoek, communicatie, bewonersbijeenkomst en kosten voor het oprichten van een coöperatie die nodig is om te starten met een project. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen.

Meer informatie en aanvraag indienen

Meer informatie over de criteria en over hoe een donatie aangevraagd kan worden, is te vinden op www.rabo.nl/lh/ontwikkelbijdrage.

Voor vragen kunnen energiecoöperaties terecht bij de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk van Rabobank in Zuid-Holland via energiecooperatiedesk.zh@rabobank.nl.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.