Lekkere maaltijd
“Hoe zet je een gezonde maaltijd op tafel, binnen jouw budget, met verse producten van regionale producenten? Het kan!”, schrijft de Voedselfamilie Krimpenerwaard. Zij laten met het boek zien hoe je van seizoensproducten een lekkere maaltijd op tafel zet.
“Gezond, lekker en ook nog eens goed voor het milieu.” Zo ontstond het receptenboekje ‘Eet mee met de Voedselfamilie – Gezond koken met een klein budget & producten uit de regio’. Naast lekkere en gezonde recepten met de seizoenen is er aandacht besteed aan energiebesparing, een kaartje met streekwinkels, stalletjes langs de weg en allerlei tips rondom voedsel van dichtbij.
Honderd boekjes
Donderdag was het zover en deelden de Voedselfamilie samen met de Rabobank en de Montagne Stichting de eerste 100 boekjes uit via de Voedselbankpakketten bij de Voedselbank Krimpenerwaard. In het najaar start de Voedselfamilie een informatieprogramma en hands-on kookworkshops aan de hand van dit receptenboekje in de regio. Laat je inspireren en Eet mee met de Voedselfamilie. Meer info op https://voedselfamiliekrimpenerwaard.nl/
Het idee is ontstaan door een persoon die geconfronteerd werd met een minimuminkomen en zich af vroeg; ‘Hoe kun je met een klein budget, een gezonde maaltijd op tafel zetten en tevens producten gebruiken uit de regio’.
Mooi initiatief
"Wat een mooi initiatief waar wij als Rabobank Hollandse IJssel op verschillende manieren een bijdrage aan hebben geleverd: een receptenboekje met seizoensgroenten uit de polder. In het boekje zijn bij de kookinstructies ook direct energiebesparingstips te vinden en een overzicht met streekwinkels en stalletjes langs de weg in de Krimpenerwaard", aldus Monique Overes-Lingen en Marcia Sellendraad, van de Rabobank Hollandse IJssel.
Op de frontfoto Monique Overes-Lingen (links) en Marcia Sellendraad, van de Rabobank Hollandse IJssel.