VervoersPuntGouda
Advertorial Verkeer en vervoer

Rabobank doet schenking voor nieuwe elektrische busjes VervoersPuntGouda

Rabobank Hollandse IJssel heeft een cheque van € 10.000 overhandigd aan stichting VervoersPuntGouda. Mede hierdoor rijdt VervoersPuntGouda inmiddels met twee nieuwe elektrische busjes. 

De Rabobank heeft opnieuw een financiële ondersteuning gegeven: “Wij zien het belang van vrijwilligerswerk en van maatschappelijke voorzieningen zoals goed en betaalbaar vervoer”, aldus Hendrik Spit, namens Rabobank Hollandse IJssel.

Niet alleen reizigers, maar ook de vrijwilligers van VervoersPuntGouda waarderen de nieuwe busjes. Op de foto links staan René Raats en Freek van Oostaijen, al jarenlang trouwe vrijwilligers/chauffeurs, die de cheque in ontvangst nemen van Hendrik Spit. “Mooi en ook zinvol vrijwilligerswerk”, aldus René Raats, die vooral de leuke contacten met de passagiers noemt.

Maatwerkvervoer

VervoersPuntGouda is een vrijwilligersstichting, zonder winstoogmerk en opgezet en beheerd door vrijwilligers. Doelstelling is het bieden van goed, betaalbaar én vriendelijk maatwerkvervoer. VervoersPuntGouda rijdt daarom op tijdsafspraak, van-deur-tot-deur, zonder omrijden, in heel Gouda en omliggende plaatsen.

VervoersPuntGouda is er ook voor korte ritten zoals familiebezoek of mantelzorg, een afspraak bij de huisarts of kapper, of gewoon om boodschappen te doen. Een rit reserveren kan via telefoonnummer 0182-717006, bereikbaar op werkdagen van 9u00 tot 17u00.

Vervoersvraag

Zorgen zijn er wel volgens Martin Pohlkamp van VervoersPuntGouda: “Er zijn 55 vrijwilligers actief bij VervoersPuntGouda en AutoMaatje Gouda. En we hebben nog een kleine Caddy voor vervoer van korte ritten en voor zorgvervoer. Daarnaast verzorgen we de ritten voor AutoMaatje Gouda, dat ook steeds meer groeit. Desondanks kunnen we de vervoersvraag niet aan.”

Daarbij blijft uitgangspunt om de tarieven betaalbaar te houden. Afgelopen periode waren er berichten over de financiële zorgen bij veel huishoudens in Nederland. Zelfs werd er gesproken over toenemende ‘vervoersarmoede’. Pohlkamp: “We proberen met VervoersPuntGouda en AutoMaatje Gouda betaalbaar maatwerkvervoer mogelijk te blijven maken. We zijn dus extra blij met de bijdrage van de Rabobank Hollandse IJssel”.


Meer nieuws

Vastgoed gisteren 19:07

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in binnenstad

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in de Goudse binnenstad. De bakker is bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Sam's Bakery & lunchroom verwacht op zaterdag 20 april de nieuwe zaak te openen. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren gisteren 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Wonen en bouwen gisteren 18:45

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen. De oude bedrijfspanden van Bunnik Services zijn binnenkort al uit het beeld verdwenen. Wellicht deze week al. Alleen puin en afval moeten nog worden verwijderd. Dan begint daar ook weer de bouw, van nieuwbouwwoningen van project Wonen in Parcour.