Advertorial Algemeen

Rabobank Hollandse IJssel geeft verenigingsondersteuning aan regioclubs

Iedere vereniging heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Wat het doel ook is, de Rabobank Hollandse IJssel helpt graag met het realiseren ervan.  

Als Supporter van Sport en Cultuur in het gebied rondom Hollandse IJssel biedt de Rabobank Hollandse IJssel  ondersteuning voor verenigingen en stichtingen: de één op één ondersteuning- en begeleiding. Nieuwe verenigingen zijn van harte welkom. Heeft jouw vereniging ambities die je graag in 2023 onder begeleiding van een professional wil realiseren? Doe dan nu alvast een aanvraag voor 1- op-1 Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank.

Begeleiding op maat
Via 1-op-1 ondersteuning ontvangen verenigingen begeleiding op maat. De eigen doelen van de club staan daarbij centraal. Met de inzet van een trajectbegeleider ontvangt de vereniging gedurende 1 á 2 jaar regelmatig individuele begeleiding op het gebied van de ondersteuningsbehoefte van de vereniging.

Hulpvraag
De ondersteuningsbehoefte vertaalt zich in een hulpvraag. Deze vraag dient gericht te zijn op zelfredzaamheid of de maatschappelijke rol van de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als vrijwilligersbeleid, ledenbinding, strategisch beleid, binden nieuwe doelgroepen, verduurzamen van de accommodatie of gezondheid.

Vervolg
Rabobank beoordeelt alle binnengekomen vraagstukken. Wanneer jouw vereniging in aanmerking komt voor de 1-op-1 ondersteuning, plannen de medewerk(st)ers van de bank een verenigingsintake in. Met een groep vrijwilligers van je vereniging gaan ze in gesprek om de hulpvraag concreet te maken. Tijdens deze intake toetst de bank het draagvlak binnen je vereniging. Aan de hand van alle verenigingsintakes stellen de medewerk(st)ers van de bank een definitief ondersteuningsvoorstel op. Per hulpvraag koppelt de bank een specialist aan de vereniging die de vereniging of club gaat helpen bij het realiseren van de ambitie. Aansluitend start het ondersteuningstraject.

Klik op de onderstaande link voor een filmpje ter inspiratie. 

Welke vormen van ondersteuning biedt Rabobank Hollandse IJssel nog meer?
Rabobank Verenigingsondersteuning bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning. Hieronder lees je in het kort meer over deze vormen. Via het menu kom je bij de pagina met uitgebreidere informatie per vorm.

1- op 1- begeleiding: Gedurende twee jaar ontvangt de vereniging op maat individuele begeleiding van een trajectbegeleider. De vereniging gaat aan de slag met een zelf ingediend vraagstuk.

Masterclasses: Samen met enkele andere verenigingen gaat de vereniging tijdens twee of drie gezamenlijke (en soms nog individuele) bijeenkomsten aan de slag met een onderwerp.

Workshops: Tijdens één bijeenkomst gaat de vereniging samen met andere verenigingen aan de slag met een actueel onderwerp.

Rabo ClubSupport: Rabobank steunt met deze actie de verenigingen en stichtingen in de regio. Elk jaar stellen we hiervoor een bedrag beschikbaar. Begin september start de inschrijving voor clubs. In het najaar stemmen leden van Rabobank Hollandse IJssel op hun favoriete clubs.

Zie voor nadere informatie op onderstaande link

Foto: Goudse Ren- en Tour Club Excelsior


Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.