Marien Brand

Ramsey Nasr bij opening World Press Photo⁩ Exhibition

Acteur en verzamelaar Ramsey Nasr is vrijdagmiddadg aanwezig bij de opening van ⁦‪@WorldPressPhoto⁩ Exhibition in de Chocoladefabriek in Gouda. Zo heeft organisator Marien Brand bekend gemaakt. De foto-tentoonstelling is van 25 november tot en met 17 december gratis te bezoeken.

World Press Photo naar Gouda

De internationale fototentoonstelling World Press Photo komt in het najaar van 2023 naar Gouda en is drie weken lang te zien in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling laat de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd zien, met werk dat het afgelopen jaar het meeste bijdroeg aan de visuele journalistiek. World Press Photo Exhibition Gouda is te bezoeken van zaterdag 25 november tot en met zondag 17 december 2023.  

expo world press photo Simone Tramonte.jpeg

Verhalen die ertoe doen. In Gouda

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling brengt die verhalen - en daarmee de wereld - naar Gouda.

Initiatiefnemer Marien Brand: “Ik had al langer de wens om World Press Photo naar Gouda te halen en ben blij dat dat nu gelukt is! Samen met Elsbeth Fraanje is het idee ontstaan een reeks evenementen te organiseren die geïnspireerd zijn op beeldtaal en die impact hebben binnen het maatschappelijke en sociale domein. Dit is het eerste programma.”

expo world press photo Jonas Kako.jpeg

De combinatie Gouda & World Press Photo geeft aanleiding en inspiratie genoeg voor een sterke thematische randprogrammering. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Thierry van Vugt, wethouder cultuur: “Gouda staat van oudsher bekend als stad van het vrije woord, tolerantie en het ambacht van drukkers. Met World Press Photo kunnen we een sterk merk en inhoudelijk evenement toevoegen aan de culturele agenda van de stad, met meerwaarde voor de brede regio om ons heen.”

expo world press photo Ahmad Halabisaz.jpeg

Chocoladefabriek Gouda

Op de tentoonstelling is krachtige, moedige en uitdagende fotojournalistiek en documentaire-fotografie te zien van over de hele wereld, gemaakt in het afgelopen jaar.

Erna Staal, Chocoladefabriek Gouda: “De Chocoladefabriek is voor de World Press Photo tentoonstelling een vanzelfsprekende locatie. Bij alles wat we doen, staan verhalen centraal. Verhalen die we in onze gezamenlijke programmering verbinden aan maatschappelijke en sociale thema’s. En de fototentoonstelling is een bron van indrukwekkende verhalen.”

De Chocoladefabriek Gouda is één van de 10 locaties in Nederland waar de World Press Photo Exhibition te zien is. De tentoonstelling wordt wereldwijd vertoond in ongeveer 100 steden en 45 landen en bereikt elk jaar een wereldwijd publiek van 4 miljoen mensen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.