Regenboog Alliantie viert IDAHOBIT met Queer Night

Regenboog Alliantie Gouda en Poppodium SoWhat! slaan de handen ineen voor een heuse Queer night! Op zaterdagavond 18 mei opent SoWhat! haar deuren voor een onvergetelijke avond voor alle queers en queer-friendly people uit Gouda en omstreken. Samen vieren ze 17 mei, de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie, IDAHOBIT. 

regenboog alliantie horeca actie.jpg

Lijst

17 mei is de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie, IDAHOBIT. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening te boek.

Idahobit 2024

Zoals elk jaar staat ook Regenboog Alliantie Gouda stil bij deze dag. Dit jaar doet de organisatie dat door een horeca-actie te organiseren. Alle Goudse uitgaansgelegenheden zijn gevraagd om zich openlijk uit te spreken voor een veilige horeca voor iedereen, en specifiek voor de lhbtiq+ (of queer) gemeenschap.

Recent onderzoek van de Rijksoverheid in 2023 toont aan dat dit nog steeds broodnodig is.

Lhbtiq+ vrouwen hebben vaker last van seksuele beledigingen, 84% van hen ervaart grensoverschrijdend gedrag; bijna 60% van lhbtiq+ mannen heeft in het uitgaan te maken met belediging, agressie en geweld. In cafés en discotheken komt grensoverschrijdend gedrag vaker voor dan in club- en verenigingsgebouwen, bij poppodia en concerten. In Nederland krijgen zeven op de tien lhbti+ personen in hun leven te maken met geweld om wie ze zijn.

Regenboog Alliantie Gouda zet zich actief in voor een stad waar lhbtiq+ personen veilig zichzelf kunnen zijn. Waar je je als trans persoon kunt kleden zoals je wilt en waar koppels van gelijk geslacht elkaar kunnen zoenen of hand in hand over straat kunnen lopen – zonder geweld of gescheld tot gevolg.

horeca horecaconvenant gemeente gouda khn.jpg

Horecaconvenant

Begin dit jaar is door de Goudse horeca het Horeca-convenant ondertekend. Hierin zijn specifieke afspraken opgenomen over het creëren van een veilige horeca voor lhbtiq+ personen. Met deze horeca-actie vragen wij de horeca ondernemers om, in navolging op de ondertekening van het Horeca-convenant, nu ook kleur te bekennen en hier zichtbaar aandacht aan te besteden. Voor alle Goudse uitgaansgelegenheden zijn er specifieke pakketten beschikbaar met onder meer bierviltjes en posters om rond deze dag van IDAHOBIT zichtbaar te maken dat iedereen welkom is. Regenboog Alliantie Gouda hoopt van harte dat hier zoveel mogelijk ondernemers aan meedoen.

Queernight in SoWhat! 18 mei

In het kader van Idahobit is het ook hoog tijd voor een feestje!

Regenboog Alliantie Gouda en Poppodium SoWhat! slaan de handen ineen voor een heuse Queer night!

Op zaterdagavond 18 mei opent SoWhat! haar deuren voor een onvergetelijke avond voor alle queers en queer-friendly people uit Gouda en omstreken.

Kom lekker bar hangen of ga los op de dansvloer waar DJ Quinten, bekend van de legendarische PANN feesten, je de hele avond de heerlijkste platen voorschotelt.

Tijdens deze avond zal er ook live entertainment zijn door de fantastische Dragqueen Sederginne. Dus block je avond, regel oppas en trek je mooiste kleren uit de kast, want dit wordt een avond om lang over na te praten. Kaarten à € 5,- zijn te koop via SoWhat!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.