Regenboogweek rondom wereldwijde Coming-Out dag

De Regenboog Alliantie houdt van 8 tot en met 15 oktober de inmiddels traditionele Regenboogweek rondom de wereldwijde Coming-Out dag op 11 oktober. Net als afgelopen jaren zijn er weer samenwerkingen met de grote culturele instellingen en partners in de stad. Zoals ieder jaar wordt de Regenboogweek geopend met de regenboogviering, op 8 oktober in de Oud Katholieke kerk.

Op 11 oktober (Coming-Out dag) hijst wethouder Anna Van Popering-Kalkman de regenboogvlag bij het Huis van de Stad. Wethouder Thierry van Vught opent die middag de expositie ‘Intersekse 1 op de 90’ die te zien is rond de Agnietenkapel van 11 t/m 31 oktober. 

Speciaal voor Coming-Out dag staat in De Goudse Schouwburg de voorstelling ‘Gemma’ op het programma, met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie.

Dit is niet de enige samenwerking tussen de Regenboog Alliantie en De Goudse Schouwburg dit jaar. Om aandacht te vragen voor deze Coming Out dag zal De Goudse Schouwburg op een unieke manier aandacht besteden aan de lhbtiq+ gemeenschap in Gouda en omstreken. 

Om de aandacht te vestigen op deze speciale dag zet de schouwburg vanaf woensdag 4 oktober het buitenscherm boven de hoofdingang van de schouwburg open voor berichten en verhalen van iedereen die zich verbonden voelt met de lhbtiq+ gemeenschap. Wil je jouw verhaal delen of meer informatie ontvangen over deze samenwerking, neem dan contact op met Marcel Kamphuis via m.kamphuis@goudseschouwburg.nl

Een ander hoogtepunt tijdens de Regenboogweek is de ‘Lesbische Liga’ in de Chocoladefabriek. In deze beroemde podcast loodsen Annefleur en Vera je door het landschap van lesbische media-aanbod. Zij gaan op 12 oktober in gesprek met Dounia Jari. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Gouda en Kruim – eten & drinken.

Op 14 oktober is er een speciale Regenboogavond in Cultuurhuis Garenspinnerij, met onder andere theater, documentaire en artist talk.

Kijk voor het volledige programma op www.regenboogalliantie.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.