Regisseur Floor van der Meulen in Filmhuis te gast voor fictiedebuut Pink Moon

De jonge regisseur Floor van der Meulen is vrijdagavond 23 september in Filmhuis Gouda te gast voor een Q&A na de vertoning van haar - ook internationaal - lovend ontvangen fictiedebuut PINK MOON. Een bijzondere film waarin mensen verschillend omgaan met een zelfgekozen levenseinde. Is het asociaal om je vader of moeder dat te misgunnen, of is het juist onacceptabel om dat je kinderen aan te doen? Met mooie rollen van Julia Akkermans en Johan Leysen.

Korte beschrijving van de film Pink Moon: De onverwacht aangekondigde sterfwens van hun vader Jan (Johan Leysen) valt Ivan (Eelco Smits) en zijn zus Iris (Julia Akkermans) rauw op de maag. Zijn beslissing roept vragen op waarover het lastig praten is. Wat is een geschikt moment om ‘tijdig’ uit het leven te stappen? Misschien is het te vroeg maar voordat je het weet is het te laat. En Jan wil zijn kinderen later zeker niet belasten met zorgtaken. Hij beschouwt zijn leven als ‘voltooid’. Voor Iris is dat niet te verteren. Kan je echter van je vader wel verlangen voor jou door te blijven leven? En kan je (na een heel leven) aan een jongere generatie überhaupt overbrengen wat je denkt en voelt?

Regisseur Van der Meulen heeft een scherp oog voor beladen onderwerpen èn de bijbehorende absurde situaties die de film een luchtige toon verlenen.

Voor meer info en reserveren: www.filmhuisgouda.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.