Parole, ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Regisseur John de Heij gaat verder zonder De Theaterbakkerheij

Vijf jaar lang maakte regisseur John de Heij - bekend van spectaculaire theaterproducties als Gouda Op Sterk Water, Titanic en het prijswinnende Troje - voorstellingen in het theater dat deels zijn naam draagt: De Theaterbakkerheij. Voorlopig komt daar nu een einde aan. Al gaat John de Heij door met wat hij liefste doet: hoogwaardig theater maken voor een breed publiek.

Eigen weg

Het was een droom die in vervulling ging vijf jaar geleden: een theater waar John de Heij zich naar hartenlust kon uitleven met zelfbedachte producties. Ruud Bakker zorgde dat het theater er in 2018 kwam en nam de zakelijke leiding op zich. John maakte in die vijf jaar talloze voorstellingen: De Stroom, Breekbaar, Vogelvlucht, maar ook tien edities van de monologenserie Grensgeval. Na negen jaar samenwerking gaan de Stichting De Theaterbakkerheij en John de Heij nu hun eigen weg.

Toekomstplannen

Die eigen weg ligt vol met nieuwe producties. Die voorstellingen gaat hij maken voor een nieuwe stichting: JdH Theaterproducties. Na de aanvankelijke pijn van het afscheid staat De Heij inmiddels weer te popelen. “Ik ben er ontzettend trots op dat er een stichting is opgericht waar ik mooie voorstellingen voor kan maken, ik heb er ontzettend veel zin in en heb veel plannen.”

Die plannen zullen op woensdag 28 februari gepresenteerd worden in Cultuurhuis Garenspinnerij. Het is een programma waar De Heij trots op is. “Volgens mij is het een programma waar veel mensen plezier aan gaan beleven. Er komt een acteerwerkplaats, ik ga een mooie voorstelling maken rondom 4 en 5 mei en natuurlijk komt er weer een spectaculaire musical. En er zit nog veel meer moois in het vat voor jong en oud: soms klein en intiem, dan weer groots. Voor vier voorstellingen gaan we nog op zoek naar spelers.”

Op de foto: John de Heij (met bril naast Niek van der Sprong) en Ruud Bakker.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.